Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
01.09.2020 14:01:15
Deli članek:

Trener Olimpije z ODMEVNIMI besedami odgovoril KRITIKOM: Smo na DOBRI POTI, saj...

Martin Metelko

Dino Skender po uvodnih tekmah Olimpije v novi sezoni.

Olimpija je bila na začetku nove sezone deležna številnih kritik. Češ da se je preveč mučila na evropski tekmi z Vikingurjem, češ da bi preprosto morala premagati Koper. Vikingur je preskočila, na Bonifiki je prišla do remija, trener Olimpije Dino Skender pa je odgovoril kritikom, in sicer z besedami, da je – zadovoljen!

"Mislim, da smo na dobri poti," je po remiju na Bonifiki (1:1) odločno poudaril trener ljubljanskega kluba Dino Skender in v isti sapi dodal: "Sploh glede na to, kaj vse se je dogajalo po koncu pretekle sezone. Zapleti s koronavirusom, dvotedenska karantena, številne spremembe v ekipi … Glede na vse našteto smo iz danega položaja dejansko izvlekli maksimum."

Hrvat se zdaj še kako veseli reprezentančnega premora: "Reprezentančni premor, ki sledi, je za nas prišel v idealnem trenutku. Zdaj imamo 14 dni časa, da strnemo svoje vrste, da se uigramo, da dvignemo našo igro na precej višjo raven. Verjetno bomo dobili še kakšnega novega nogometaša, čeravno niti še ne vem, ali lahko govorim o tem ali ne. Kakorkoli, ponovil bom, kar sem že rekel: mislim, da smo na dobri poti," je nadaljeval Skender in se dotaknil tudi videnega na tekmi na Obali: "Od prve minute dalje smo poskušali z igro priti do kar največ priložnosti. Glede na vse našteto vem, da so fantje dali vse od sebe. Več kot očitno je bilo, da je četrtkovih 120 evropskih minut pustilo svoje posledice. Kljub temu smo dominirali. Manjkal je le zaključni udarec. Kakšen gol več. Če bi dali še kakšnega, potem bi bilo vse skupaj že zelo dobro. Ne glede na vse sem zadovoljen, fantom lahko le čestitam. Glede na vse, kar je bilo … V treh dneh smo morali odigrati kar 210 minut. Ampak ekipa je pokazala pravi karakter. Karakter, ki mi je zelo všeč. Seveda bi bil bolj vesel zmage, ampak nisem zaskrbljen. Sezona bo še dolga in tudi tokrat izgubljeni točki bomo nadoknadili. Še veliko priložnosti bo za to. Za zdaj je najpomembnejše, da sem na delu dvakrat videl ekipo, ki se bori, ki se noče predati. Nismo se predali, nismo obupali, čeprav so bile noge težke in v nekem trenutku niso več poslušale glav. Zato tudi pravim, da sem zadovoljen z uvodnim tednom nove sezone."