Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
am
am
29.08.2020 09:05:53
Deli članek:

Kaj se dogaja pri PRVAKIH? Če ne bomo ostali NORMALNI, se bomo hitro začeli GLEDATI GRDO

Jurij Kodrun

V celjskem prvoligašu kar nekaj negotovosti.

Celjani so se s porazom proti Moldeju poslovili od kvalifikacij za ligo prvakov, pot na mednarodnem prizorišču bodo nadaljevali v 3. krogu kvalifikacij za ligo Europa. Z obilo sreče pa morda kar v play-offu za skupinski del, saj bosta med desetimi poraženci v drugem kvalifikacijskem krogu lige prvakov ižrebana dva, ki bosta preskočila tretji krog v ligi Europa …

Drevi čaka grofe ligaško gostovanje v Kidričevem, hkrati pa je dejstvo, da je v celjskem prvoligašu pred nadaljevanjem sezone tudi kar nekaj negotovosti. Ta je povezana s prihodom ruskih vlagateljev, o katerih se že tako zelo dolgo govori. V klubu po grenki izkušnji z Ukrajinci menda ni popolne enotnosti, kako se odzvati v tem primeru, da trenutno stanje duha ni takšno, kot bi moralo biti, pa navsezadnje razkrivajo tudi besede trenerja Dušana Kosića po porazu z Norvežani.

"Kar se je zgodilo, je šola za nas in šola za klub. Že ob osvojitvi državnega naslova sem izrazil željo, da bi klub ostal normalen, da bi obdržali zdravo pamet. Ker smo preskočili na neko novo raven in tukaj se je treba znati vesti tako na igrišču kot zunaj njega. V ekipi in v klubu. Zdaj, ko so emocije ob neuspehu močne, je težko ostati normalen, težko je ostati kulturen, vljuden. Zagotovo se bomo naučili. Če bo klub pravi, če bo vztrajal na tej poti in se poskusil nekaj naučiti – če ne bo, pa se bomo hitro začeli gledati grdo. Sem miren, ponosen na fante – zavedamo se, da bi jaz in oni lahko dali več, a na žalost smo ostali pri tem," je dejal ljubljanski strokovnjak in nekaj dodal še ob vprašanju, ali pogleduje proti nogometni tržnici in proti morebitnim okrepitvam: "Pogledujem predvsem proti temu, kako bi spoštoval te fante, ki so naredili to zgodbo. Precej bolj razmišljam o tem kot pa o možnostih, da bi na nogometni tržnici dobil kakšno okrepitev. Moj fokus in moje spoštovanje gresta njim in tej podobi, ki jo kažejo. Vse drugo pa bo moral doreči klub in se odločiti, po kateri poti naprej."