stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
8 09.08.2020 12:43:18

ŠOK! Celjani dobili nasprotnika, a NE MOREJO IGRATI TEKME na svojem stadionu! Tu so podrobnosti!

Jurij Kodrun
V teh norih časih ni vse tako, kot se zdi.

Vse je bilo videti super. Celje je v vlogi slovenskega državnega prvaka dobilo nasprotnika v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, nasprotnika v podobi irskega prvaka Dundalka. Spodoben žreb, premagljiv tekmec, za nameček pa še tekma pred domačimi gledalci v knežjem mestu. Toda ... To so čudni časi in v teh čudnih časih veljajo čudne zakonitosti. In tako po trenutno veljavnih zakonih obeh držav te tekme v Celju ne more biti. 

Republika Irska ima namreč trenutno na svojem zelenem seznamu zgolj 10 držav oziroma ozemelj. Brez omejitev lahko Irci potujejo v Estonijo, Finsko, Grčijo, Grenlandijo, Madžarsko, Italijo, Latvijo, Litvo, Norveško in Slovaško. Kdorkoli pride iz vseh preostalih držav, mora v 14-dnevno karanteno. Zelenih držav je bilo 23. julija 15, a so Irci 6. avgusta z zelo strogega seznama že umaknili Ciper, Malto, Gibraltar, Monako in San Marino. 

Ne na prvotnem seznamu in seveda tudi ne na popravljenem torej ni Slovenije. Kaj to pomeni? Ker irska vlada seznam držav obnavlja na 14 dni, bo to naslednjič storila 20. avgusta. Tekma, ki bi morala biti v Celju, je na sporedu 19. avgusta, ekipa Dundalka pa nanjo ne more pripotovati. To bi sicer lahko storila s posebnim vladnim dovoljenjem, a je kaj takega seveda zelo malo verjetno. Kot je zelo malo verjetno tudi, da bi Celjani prepustili vlogo gostitelja Ircem in dobili posebno dovoljenje za potovanje na zeleni otok. 

Precej bolj verjetno je, da bodo tako Irci na eni strani kot Celjani na drugi izkoristili pravico odigrati tekmo na nevtralnem prizorišču. Kot stvari stojijo zdaj, v Grčiji ali na Madžarskem.  

Članki iz rubrike