pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

nu
nu
0 09.08.2020 10:14:19

Trener MARIBORA jasno in glasno o težavah zaradi KORONAVIRUSA: Pozitivne lahko umaknemo, ne moremo pa ...

Grega Wernig
Trener Maribora Sergej Jakirović je spregovoril o trenutnem stanju v slovenskem nogometu.

Naj spomnimo: začetek nove sezone Prve lige Telekom Slovenije je predviden v sredo, 12. avgusta, vsi klubi pa bodo morali v ponedeljek še na obvezna testiranja na koronavirus. Po pozitivnem primeru v taboru Domžal so v soboto o okužbi Nogometno zvezo Slovenije obvestili še iz Aluminija. Kaj to pomeni za začetek nove sezone, v tem trenutku še ni jasno, saj bo treba počakati na rezultate ponedeljkovega testiranja.

Kot so sporočili iz tabora Domžal, sta prestavljeni tako tekmi z Bravom kot Mariborom, glede na dogajanje pa je močno ogrožena tudi tekma prvega kroga med Aluminijem in Mariborom. V taboru vijoličastih tako trenutno vlada ogromno negotovosti, kdaj bodo sploh začeli sezono in ali bodo morali iskati kakšnega dodatnega tekmeca za priprave.

"Mi spoštujemo zahtevane protokole že tri mesece, vsak dan nam izmerijo telesno temperaturo, pazimo, kje se gibamo. Treba je opraviti testiranja in slediti pravilom. Kdor je pozitiven, ga umaknemo, ne moremo pa povsem ustaviti življenja, ker je nekdo zbolel. Lahko sprejmemo, če se odpove kakšna tekma, toda težava nastane, če mora celotno moštvo v samoizolacijo. Zato čakamo na nova navodila in podrobnejše informacije. Ko bomo imeli potrditev, kaj bo s tekmo proti Aluminiju in kdaj bo 2. krog proti Domžalam, se bomo odločili o prihodnjem načrtu. Če ne bomo mogli igrati, bomo organizirali med tednom še kakšno tekmo, morda tudi dve, da bi fantje imeli v nogah še po 90 minut igre. Imamo širok kader in vsi so si zaslužili priložnost glede na prizadevnost," je za klubsko spletno stran povedat trener Sergej Jakirović.

Članki iz rubrike