mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
2 09.08.2020 12:30:06

Bo NINO KOUTER ostal v FAZANERIJI? Je Mura sposobna za VRH lestvice? Ljubljenec navijačev odgovarja ...

Jurij Kodrun
Od njega je odvisno marsikaj. Tako na igrišču kot ob njem. Nino Kouter je prav gotovo eden od najpomembnejših, če ne celo najpomembnejši člen črno-bele zasedbe, izkušeni vezist pa verjame, da bo Mura v prihajajoči sezoni še uspešnejša, kot je bila v prejšnji.

Sobočani so prejšnjo sredo odigrali drugo in hkrati zadnjo prijateljsko tekmo pred začetkom sezone. V Zalaegerszegu so merili moči z ZTE in madžarskega prvoligaša, ki je zadnje prvenstvo končal na sedmem mestu na lestvici, premagali z 1:0. "Na nasprotni strani je bila mlada, dinamična ekipa. Zadovoljen sem z našo podobo, vendar je prav tako res, da bi bilo lahko tudi bolje. Znova so prišle do izraza trenerjeve besede, ki nas vseskozi opozarja, da moramo biti v zaključku akcij konkretnejši. Kar nekaj priložnosti je znova ostalo neizkoriščenih. Res je bilo dovolj obetavnih situacij, vendar jih potrebujemo preveč, da dosežemo gol. Vsekakor moramo izboljšati učinkovitost. Za nami je koristna preizkušnja, takšna je bila tudi prva proti MOL Fehervarju. Tudi v luči kvalifikacij za ligo Europa, ki so pred nami," je povedal Nino Kouter in poudaril, da je stanje duha v črno-beli slačilnici na želeni ravni. "Takšno, kot mora biti. Ozračje je zares odlično, za nekaj nejevolje skrbijo poškodbe Marina Karamarka, Staniše Mandića in Renata Simića. Z njimi bi bili seveda še močnejši, na srečo pa je tik pred vrnitvijo na igrišče kapetan. Vsi vemo, koliko Alen Kozar pomeni za ekipo, in močno verjamem, da bo čim prej spet v tekmovalnem ritmu."

Dovolj je bilo čakanja

V pretekli sezoni so Prekmurci naredili nov korak naprej in bili še uspešnejši kot v prvi po vrnitvi med elito; kakopak jo je zaznamovala pokalna lovorika. "Res sem neizmerno vesel, da je Mura po 25 letih spet osvojila trofejo, s katero smo si zagotovili nastop na mednarodnem prizorišču. Dovolj je bilo čakanja, ob tem velikem uspehu pa mi je vendarle tudi žal, da ga nismo dosegli v polni Fazaneriji, pred čudovito kuliso polnih tribun naših navijačev. To bi šele bil spektakel, a časi so pač takšni, kot so, in s tem se je treba sprijazniti, s tem je treba živeti. Slavje je bilo sladko, nočni sprejem, ki so nam ga pripravili naši privrženci ob vrnitvi z Brda, pa nekaj edinstvenega. To so trenutki, ki jih ne pozabiš."

kouter af
alesfevzer.com
Pogrešamo njihovo energijo

Ker koronarazmere še naprej vplivajo na naš vsakdan, bo še naprej treba živeti tudi s praznimi stadioni oziroma z močno omejenim številom gledalcev. "Uf, to res ni dobro, ni prijetno. Navijači nam zelo manjkajo, pogrešamo njihovo energijo. Priznam, da sem se s tem na začetku kar precej obremenjeval, a sem se bil vmes prisiljen sprijazniti s takšnim ozračjem in se zdaj na to tudi navadil. Že ko je lahko na tekmi nekaj manj kot 500 gledalcev, je občutek povsem drugačen kot na praznem stadionu. Je vsaj približek nečesa, na kar smo navajeni, in močno upam, da se bodo razmere čim prej toliko izboljšale, da se bomo vrnili v normalno stanje, čeprav, roko na srce, nisem pretiran optimist," je pripovedoval izkušeni vezist, v nadaljevanju pa se je dotaknil ciljev v prihajajočem obdobju. "Najprej želimo dober vtis pustiti v kvalifikacijah za ligo Europa in poskušati napredovati čim dlje. Kar zadeva prvenstvo, pa bi bilo kakopak zelo lepo, če bi bili prvi. Najlepše!" se je nasmejal Nino Kouter ter nato v resnem tonu dodal: "Želimo biti čim višje na lestvici. Če smo bili zdaj četrti, moramo storiti vse, da bi se uvrstili med prve tri ekipe. Da bi spet naredili korak naprej. Naslov prvaka je seveda velika želja. Ogromna, vendar ni cilj, ki smo si ga zastavili. Ni nekaj, kar moramo storiti, ne čutimo tega pritiska, vendar to v ničemer ne zmanjšuje naše ambicioznosti. Popolnoma jasno je, da vsak tekmuje zato, da bi bil najboljši. To je človeško, to je športno. Sem optimist. Bogatejši smo za še eno prvoligaško sezono in verjamem, da bomo ob kakovosti, ki jo premoremo, to znali unovčiti."


Varovanci Anteja Šimundže že kar nekaj časa opozarjajo nase in gotovo se je tudi Nino Kouter znašel v beležki marsikaterega oglednika. Je vmes morda priromala tudi kakšna konkretna ponudba, bi eden od ljubljencev navijačev lahko odšel? "Imam še triletno pogodbo, ostajam v Fazaneriji. Vse kaže, da bo tako, a če pride ponudba, ki bi zadovoljila tako mene kot klub, bi se prav gotovo hitro dogovorili. V tem trenutku pa sem osredotočen zgolj svoje obveznosti v Muri."

Članki iz rubrike