Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
21.07.2020 08:46:25
Deli članek:

V Mandarićevi eri Olimpija - NIKDAR SLABŠA!! Če bo BREZ NASLOVA, bo krivo tudi DEJSTVO, da...

Martin Metelko

Klavrna domača forma Olimpije.

Če bo Olimpija ostala brez naslova, se bo morala "zahvaliti" tudi oziroma predvsem skoraj katastrofalni formi na domačih tleh.

Še nikdar, odkar Olimpijo vodi Milan Mandarić, slednja na stadionu v Stožicah ni bila slabša kot v tej sezoni. V tekmovalnem letu 2019/20 so zmaji že odigrali vseh 18 domačih tekem. Na teh so vknjižili devet zmag, kar dejansko ni malo (Celje in Maribor jih imata po 10), a je hkrati res, da so doživeli tudi kar sedem porazov! Več sta jih le Triglav in Rudar (oba po 11). Olimpija je v Stožicah na račun dodala piškavih 29 od 66 točk; krepko manj kot pol. Statistika razkriva, da so bili Ljubljančani na svojem stadionu nazadnje slabši v sezoni 2013/14, ko so osvojili zgolj 24 točk in bili na lestvici zgolj domačih tekem šele sedmi. Potem so trikrat zapovrstjo osvojili 31 točk, z naskokom največ so jih na račun dodali v sezoni 2017/18 – kar 44. Takrat je na klopi sedel Igor Bišćan, ki je osvojil dvojno krono, a vseeno izgubil službo. Druga najboljša domača sezona od leta 2009 dalje, ko se je Olimpija vrnila med prvoligaško elito, je bila sezona 2011/12, tedaj so zeleno-beli v Stožicah osvojili 36 točk.

USODEN TUDI V POKALU
Ko že govorimo o klavrni domači formi v tej sezoni, velja dodati, da je Olimpija na zadnjih šestih tekmah v Stožicah slavila le dvakrat, kar štirikrat pa izgubila! Ob tem je na teh štirih tekmah prejela celo devet golov. Za konec dodajmo, da je bil največji stadion v državi v sezoni 2019/20 za Olimpijo usoden tudi v pokalu, lani je pred svojimi gledalci izgubila in izpadla na tekmi z – Rudarjem! Tistim Rudarjem, ki je v prvenstvu še brez zmage …

Jurij Kodrun