Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ba
ba
1 12.07.2020 09:45:36

SAMOZAVESTNI Mitja Lotrič: V Mariboru lahko ZMAGAMO, priznam pa, da pade tudi KAKŠNA DEBATA o …

Jurij Kodrun
Prekmurec v celjskem dresu in njegovi soigralci želijo tudi po gostovanju pod Kalvarijo ostati v boju za prvo mesto.

Mitja Lotrič je na zadnji ligaški preizkušnji proti Domžalam nadaljeval niz izjemnih predstav in se dvakrat vpisal med strelce. Zdi se, da je v tem trenutku v takšni formi, da skoraj ne more zgrešiti ... "Morda je prišlo takšno leto, da karkoli udarim, gre v gol," se je nasmejal 25-letni Prekmurec in dodal: "Naj ostane tako, naj traja. Ne le zaradi mene, zaradi ekipe. Želim si še več zmag."


S 17. zmago v dozdajšnjem delu prvenstva so Dušan Kosić in njegovi varovanci kakopak ostali v boju za naslov prvaka. Kako nevarni so Celjani v spopadu za šampionsko zvezdico? "Vedno znova rad poudarim, da gremo iz tekme v tekmo. Korak za korakom in pri takšni miselnosti tudi ostajam. Zdaj nas čaka dvoboj v Ljudskem vrtu, razmišljamo le o tem. Prav gotovo so Mariborčani pod večjim pritiskom. Oni morajo biti prvaki, nam pred začetkom sezone nihče ni pripisoval takšnega položaja. Nihče ni pričakoval, da bomo tako visoko. Če bomo ohranili takšen pristop, če bomo vsako naslednjo tekmo odigrali tako kot proti Domžalam, tako disciplinirano, potem verjamem, da lahko ogrozimo naslov prvaka," je odvrnil kapetan grofov in dodal, da lovorika v slačilnici ni tema pogovorov. "Ne, o tem se ne pogovarjamo kaj prida. Naš osnovni cilj je zagotoviti si Evropo, ki se nam izmika že nekaj časa, in vesel sem, da smo iz tekme v tekmo bližje uresničitvi namena. Če se nam bo ponudila še priložnost za kaj več, pa bomo gotovo storili vse, da bi to tudi vzeli."

Žan Zaletel nam je sicer v pričakovanju dvoboja z Domžalami zaupal, da boj za naslov prvaka v garderobi vendarle ni prepovedana tema, da beseda steče tudi o tem. "Hja, saj 'pade' kakšna debata, kaj če bi oziroma kako bi bilo videti, če bi bili prvi, ker nam tega zares nihče ni pripisoval. A da bi morali biti, to pa ne. Tovrstnih razprav ni," se je odzval Mitja Lotrič, ki gola pod Kalvarijo ne želi obljubljati: "Ni pomembno, kdo se vpiše med strelce, šteje le uspeh ekipe. Samo, da zmagamo. Če bomo pokazali takšno podobo, kot proti Domžalam, se nimamo česa bati. Morali bomo biti kompaktni, pametni, zreli. Če bomo pravi, gotovo lahko zmagamo."

Članki iz rubrike