matej-tonin Svet24.si

NSi 30 let osamosvojitve obeležila s krajo?

medved Svet24.si

Pogrizel ga je po vratu in trebuhu

marjan dikaucic dz1 Reporter.si

Janši je za pravosodnega ministra dovolj dober ...

portugalska-ladjica Svet24.si

FOTO: Zaradi pošastnih portugalskih ladjic se ...

635640890416521334_damjan_zugelj Necenzurirano

Kaj se dogaja na uradu za boj proti pranju denarja...

birminghammail co uk Tabla v Sedgleyu Odkrito.si

Ugrabljajo nas Nezemljani! Storite kaj!

1_saša einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler reviji Lady zaupala svojo težko ...

rb
rb
0 12.07.2020 08:36:19

Zadovoljstvo v FAZANERIJI, ANTE ŠIMUNDŽA zagotavlja: Z njim smo dobili DODATNO DIMENZIJO

Aleš Cipot
V soboškem prvoligašu znova prevladujejo nasmejani obrazi.

Muraši so proti Triglavu prekinili niz porazov, v Fazanerijo se je znova naselilo zadovoljstvo, zmaga proti Kranjčanom bi bila lahko tudi precej višja. "Da, lahko bi bila, a tekma se vedno lahko obrne tudi v drugo stran. Pomembno je, da smo vztrajali, da smo bili zbrani in odgovorni, to nas je privedlo do želenega dosežka," pravi Ante Šimundža.

Črno-belim je torej odleglo, v pričakovanju dvoboja s Triglavom je bilo zaznati breme nujnosti uspeha. "Po treh porazih je vedno čutiti pritisk. Nihče si ne želi izgubiti. Mura ima veliko navijačev in tudi zaradi njih smo na vsak način želeli prekiniti neuspešni niz, po drugi strani je veselilo dejstvo, da v porazih, ki so se žal pripetili, nismo bili slabi. Glede na prikazano smo bili prikrajšani za kakšno točko," je dejal strateg črno-belih, ki ga kakopak veseli, da so prišli njegovi varovanci v številne obetavne situacije, realizacija je bila slabša, toda nekdanji odlični napadalec si zaradi tega ni 'rezal žil'. "Tako pač je v nogometu. Najpomembnejše je, da so fantje vztrajali, da so si želeli in ohranili mirnost. Enostavno žoga včasih ne gre v gol, poleg tega je imel kranjski vratar– lahko bi rekel – čudežni večer. Imel je nekaj zares izvrstnih obramb, težko ga je bilo premagati, toda kot sem že dejal, smo vztrajali in prišli do želenih točk."
A ko učinkovitost ni na primerni ravni, je bržčas vendarle težko ostati miren; ali bolj veselijo ustvarjene priložnosti ali jezi, ker mnoge med njimi niso izkoriščene? "Jezilo bi me, če si jih ne bi pripravljali. Potem bi imeli težave v igri. Tudi na prejšnjih preizkušnjah, z izjemo Brava, smo jih imeli veliko. In to je pomembno, tako želimo nadaljevati."Takšni so evropski standardi

Prvenca v dresu Mure se je razveselil Staniša Mandić, in kot na dlani je, da si ga je še kako zaslužil. Od prve minute je bil nadvse dejaven, zelo se je trudil in bil za takšen pristop nagrajen. Petindvajsetletni Črnogorec se je znebil bremena, poslej mu bo nedvomno lažje, kar je pomembno tako zanj kot ekipo, trener, ki je bil z nekdanjim mladim srbskim reprezentantom zelo potrpežljiv in ga je bil pripravljen čakati, pa je izpostavil še nekaj: "Z njim oziroma z načinom, na katerega je dosegel gol, smo dobili neko dodatno dimenzijo, od naših igralcev nismo navajeni takšnih zadetkov. To zelo veseli in predstavlja širino več v napadu."
Zdaj sledi izjemno zgoščen urnik, v prihodnjem tednu bodo Sobočani odigrali tri tekme; v ponedeljek bodo gostovali v Velenju, v četrtek v Fazanerijo prihaja Olimpija in v nedeljo še Aluminij. "To smo si želeli, na to se poskušamo navaditi. Če se želimo približati evropskim standardom, je to nekaj normalnega," je svoje videnje pojasnil Ante Šimundža in medtem misli usmeril v ponedeljkov obračun Ob jezeru. "Pomembno bo ostati osredotočen in ohraniti primerno zbranost. Rudar že razmišlja o tekmovanju v drugi ligi, vendar nam kakovost njegovih igralcev ne daje pravice, da bi lahko imeli v mislih, da gre za drugoligaša. Je prvoligaška ekipa in verjamem, da se bo, če bo okostje ostalo nespremenjeno, zelo hitro vrnila."

Članki iz rubrike