Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
2 08.07.2020 14:26:00

Vlada z novim STROGIM UKREPOM! Bo ta VPLIVAL tudi na razburljiv zaključek PRVE LIGE?! Tu so vse podrobnosti!

Jurij Kodrun
Vlada je omejila zbiranje na deset oseb.

V torek so v Sloveniji ob 1607 testiranjih potrdili 24 okužb z novim koronavirusom, hospitaliziranih pa je bilo 14 bolnikov, kar je dva več kot dan prej. Glede na trend širjenja okužbe v Sloveniji in glede na to, da je število okužb v zadnjih dneh v primerjavi s preteklim mesecem naraslo, se je vlada odločila za novo omejitev javnega zbiranja.

Vlada je namreč najprej zbiranje s 500 omejila na 50 ljudi. Zdaj pa dovolila le zbiranje 10 ljudi, ob posebnem dovoljenju pa za 50 ljudi. Seveda se tu za športne navdušence odpira najbolj vroče vprašanje: kakšna bo usoda gledalcev na nogometnih tekmah? 

Najnovejšo odločitev vlade so zelo pozorno spremljali tudi klubi Prve lige Telekom Slovenije, ki se počasi zaključuje, v zadnjih krogih pa bo tudi dokončno znano, kdo bo prvak. No, vldadni govorec Jelko Kacin je povedal, da so dovoljeni športni dogodki z do 500 udeleženci (v to niso všteti nastopajoči), a mora biti podano tudi pozitivno mnenje Nacionalnega Inštituta za javno zdravje za tako prireditev.

"Še naprej so dovoljeni tudi denimo športni dogodki z do 500 udeleženci," je o odločitvi vlade povedal Jelko Kacin. Po njegovih besedah pa je nujno, da je na takem dogodku prisotna redarska služba in zagotovljena ustrezna razdalja med ljudmi.

Organizator prireditve mora ob prijavi prireditve poleg zakonsko predpisane dokumentacije predložiti tudi pozitivno mnenje NIJZ za tako prireditev. Tudi kadar prijava prireditve na podlagi zakona, ki ureja javna zbiranja, ni potrebna, se na podlagi zakona o nalezljivih boleznih in novega vladnega odloka zahteva prijava prireditve na podlagi zakona o javnih zbiranjih.

Značke: koronavirua, plts

Članki iz rubrike