Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 08.07.2020 12:37:31

Matjaž KEK je s svojimi besedami pri sosedih dvignil veliko prahu: Veste, kaj je na Hrvaškem najtežje? Ko ti nad glavo visi nož in ...

Martin Metelko
Selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek je za hrvaški Index spregovoril o trenutnih razmerah v Sloveniji in na Hrvaškem.

Tako kot v Sloveniji kot tudi na Hrvaškem je po premoru zaradi epidemije koronavirusa zelo pestro. Po tem, ko je na klop Maribora sedel Sergej Jakirović, je tudi Olimpija dobila novega trenerja, in sicer Hrvata Dina Skenderja, nepričakovano je brez službe ostal Igor Jovičević pri Dinamu, tudi Igor Tudor se je znašel pod plazom kritik, Simon Rožman pa bo na zadnjih tekmah lovil Evropo, 1. avgusta pa pokalno lovoriko.


"Najtežji poklic v hrvaški ligi je biti trener Hajduka," je za Index priznal Kek in pojasnil: "Navijači imajo ogromna pričakovanja in željo po lovorikah, potrebno jih je razumeti, ker ljudje že leta in leta čakaja. V ekipi Igorja Tudora sem videl veliko mladih nogometašev, ki jim, verjemite mi, ni lahko. Čez noč so postavljeni pred velike izzive. Od njih se veliko pričakuje, istočano pa so v slačilnici dobro plačani noogmetaši, ki ne dajo tega, kar od njih pričakujejo. Lahko se je hvaliti z mladimi igralci, toda potrebno je znati tudi potrpeti."

Isto velja tudi za trenerje. "Vedno sem zagovarjal, da mora imeti trener čas, da pokaže svoj karakter in način razmišljanja. Jaz sem imel pri Rijeki svojo vizijo, v klubu so znali tudi potrpeti, a se je izplačalo. Nekateri ljudje pa tega potrpljenja nimajo in veliko menjajo trenerje. Pri Hajduku so na primer bili ljudje, ki so imeli izkušnje. Burić je imel ogromno za sabo. Tudorjev življenjepis je poln, a največje breme je tisti nož, ki ti od prvega dne visi nad glavo."

Značke: matjaž-kek, hrvaška

Članki iz rubrike