Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
5 08.07.2020 11:42:17

VROČI član Olimpije IZLIL DUŠO: Hvala, zmaji, in hvala MILAN MANDARIĆ! Večno bo HVALEŽEN, ker...

Jurij Kodrun
Ante Vukušić je v Ljubljani obudil svojo kariero.

Da Ante Vukušić igra v življenjski formi, ni dvoma. Čeprav je bil nekoč v Hajduku tako vroč, da se ga je prijel vzdevek Sinjski diamant, je ne glede na vse aktualna sezona njegova najboljša v karieri. V polno je meril že 22-krat; je prvi strelec Olimpije in tudi celotne lige. Zmaji na njegovih krilih letijo proti naslovu prvaka, Dalmatinec pa je vnovič javno priznal, da je bil prihod v Olimpijo morda celo najboljša poteza v življenju.

"Po dolgih letih v krizi sem se končno spet našel. Zdravje mi končno ne nagaja več, na igrišču pa se počutim odlično. Olimpija mi je dala priložnost, ponudila mi je redno igranje. V veliko čast mi je, da se borim za naslov najboljšega strelca lige. Želim ga osvojiti, toda najpomembneje je, da kot ekipa pridemo do naslova prvaka," je za Večernji list povedal prvi strelec zmajev in nadaljeval: "Ogromno mi pomeni tudi podpora predsednika Milana Mandarića, s katerim se odlično razumem. Ko sem prišel k Olimpiji, sva se o vsem dogovorila v petih minutah. Karkoli sva se kadarkoli pogovarjala, sva se takoj dogovorila. Olimpija me je vrnila v življenje, zato ji bom večno hvaležen. In seveda tudi gospodu Mandariću!"

Hrvaški novinarji so Vukušića pobarali tudi, ali zdaj, ko spet igra zelo dobro in zabija gole kot po tekočem traku, morda sanja tudi o vrnitvi v reprezentanco. "Za reprezentanco sem že igral, poznam številne igralce, ki danes nosijo dres z državnim grbom. Igranje za izbrano vrsto je vrhunec kariere, smetana na vrhu torte. Toda ne potiskam se v ospredje, nikomur se ne ponujam. Vem, kakšna konkurenca vlada in kako težko je priti v reprezentanco. Lahko rečem le to, da se počutim odlično. Prekipevam od moči, osredotočen pa sem le na svoje igre. Bomo videli, kaj se bo zgodilo. Na to, kar se mi zdaj dogaja, pred dvema letoma nisem mogel niti pomisliti," je še dejal 29-letni nogometaš iz Sinja.

nte vukusic
alesfevzer.com

Članki iz rubrike