ženska Dobra karma

Hišna številka: povej mi svoj naslov in povem ...

potrč marko Svet24.si

VIDEO: Marko Potrč o nesmiselnih ukrepih: Nimamo ...

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Kdo bolj ogroža svobodo govora v ...

murska-sobota, osnovna-šola-2, prvi-dan-šole Svet24.si

Kacin pojasnjeval sklep vlade, ki še ni bil ...

20200714-01015459 Necenzurirano

Prej lobirala v poslih z maskami, zdaj jih bo ...

netflix, dokumentarec, social-dilemma Odkrito.si

Sobe z odmevom - Zakaj so družabna omrežja ...

marijana b Njena.si

Ljubezen na vasi: Voditeljica rodila deklico

nu
nu
1 02.07.2020 12:06:56

MARIBOR tudi proti MURI brez GLEDALCEV! Kako? Zakaj? Klub s pojasnilom, ki MOČNO ODMEVA po celi državi!

Grega Wernig
Ljudski vrt bo tudi v nedeljo sameval.

Moral bi biti tudi navijaški spektakel. V nedeljo ob 20.15 bo v Ljudksem vrtu gostovala Mura, štajersko-prekmurski derbi vedno privabi ogromno število gledalcev in navijačev obeh klubov. Tokrat pa bodo tribune samevale. Maribor je namreč sporočil, da bodo nogometaši do nadaljnjega oziroma ob trenutnih ukrepih domače tekme igrali pred praznimi tribunami. Zakaj? 

Njihovo pojasnilo, ki močno odmeva med navijači v Sloveniji, objavljamo v celoti: 

"13 tekem, 50.900 gledalcev. Ali v povprečju 3915. Kako naj v takšnem primeru klub, kot je NK Maribor, sprejme odlok o omejitvi največjega dovoljenega števila ljudi na organizirani prireditvi, ki znaša v teoriji 500, dejansko pa 250? Veliko vprašanj in pomislekov, a, žal, nobene ustrezne rešitve.

Kateremu izmed klubov predpisane mere omogočajo izvedbo, saj ne odstopajo toliko od povprečnega obiska, pri NK Maribor pa imamo drugačno izhodišče in nam 500 oz. približno 250 dovoljenih mest, ko je tudi ob izvzetju udeležencev tekme treba odšteti vse preostale osebe iz zahtevanega protokola, ne zadostuje. Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije COVID-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je “primernejši” za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom. Da kdo ne more na tribune, se lahko zgodi, samo ko je stadion že razprodan za najbolj spektakularne tekme.

Žal se ob prilagajanju na novo realnost moramo soočiti z igranjem pred praznimi tribunami, z namenom, da ob ponovnem zagonu nogometa zaključimo sezono in ob upanju po izboljšanju epidemiološke slike ter celotne situacije kmalu dočakamo sproščanje ukrepov ter znova občutimo tisto neprecenljivo vijol’čno energijo s tribun. Ukrep v zdajšnji obliki pa NK Maribor ne omogoča, da bi zagotovil ogled nedeljske tekme proti Muri kupcem sezonskih vstopnic ali članom organizirane navijaške skupine ali vsem preostalim navijačem, zato tekme ostajajo do nadaljnjega za zaprtimi vrati."

Značke: maribor, ljudski-vrt

Članki iz rubrike