profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

rb
rb
1 30.06.2020 20:40:39

Kako (NE)MIREN bo spanec za OLIMPIJO in MARIBOR? MITJA LOTRIČ odgovarja, dotaknil se je tudi svoje prihodnosti!

Grega Wernig
Celjani so se v Kidričevem po dveh zaporednih tekmah brez zmage vrnili v želeni ritem. In v boj za naslov prvaka, v glavni vlogi pa je bil znova kapetan. Mitja Lotrič je z redko videnim projektilom načel rdeče-belo mrežo in svoji ekipi močno olajšal nadaljevanje dvoboja,

Zasedba iz knežjega mesta je v dvoboju z Aluminijem hitro rešila vprašanje zmagovalca. Že v 17. minuti je bilo 0:2 in zdi se, kot da so Dušan Kosić in njegovi varovanci zlahka prišli do vsega izkupička. "Ne, nikakor ni bilo lahko. Pred gostovanjem v Kidričevem smo imeli dve nekoliko slabši tekmi, Aluminij je vmes zmagal in bil morda nekoliko samozavestnejši, ampak ves teden smo odlično delali in tako opravili tudi zadnji trening. Že ob začetku dvoboja sem tako imel občutek, da nam tekmeci ne bodo mogli nič, da smo se res dobro pripravili in da je osredotočenost vsakega posameznika takšna, kot mora biti. S tem smo uresničili svoj namen ter osvojili ves izkupiček," je povedal najboljši igralec 30. kroga Mitja Lotrič.

Do zdaj ni bilo močno orožje

Grofi so oba gola dosegli iz prekinitve, kar razkriva dodatno razsežnost ekipe, ki je izjemnega pomena. "Roko na srce, standardni položaji do zdaj niso bili ravno naše močno orožje. Nevarnejši smo iz igre, a me seveda neizmerno veseli, da se je tako razpletlo, prav tako kot spoznanje, da smo svojo mrežo ohranili nedotaknjeno. V nadaljevanju smo zdržali pritiske gostiteljev in v največji meri nadzirali potek dogodkov, pokazali smo pravšnjo zrelost ter zasluženo zmagali," je povedal 25-letni Prekmurec v celjskem dresu, ki je poskrbel za najlepši trenutek obračuna. Za najlepši trenutek kroga, o katerem se bo še dolgo govorilo. S 30 metrov je s prostega strela usmeril natančno vodeni projektil v desni zgornji kot nemočnega Luke Janžekoviča. Mojstrovina! "Počutil sem se zares odlično in Dariu Vizingerju sem rekel, naj mi prepusti strel. V sebi sem verjel, da lahko zadenem, in na srečo mi je uspelo, tudi sam pa sem bil presenečen nad letom žoge. Neverjetno. To je gotovo eden od najlepših golov v moji karieri, še zlasti zaradi tega, ker je moj prvi iz prostega strela v prvoligaški konkurenci."

Odvisno je od vsakega posebej

Naš sogovornik je že omenil dve slabši preizkušnji pred gostovanjem v Kidričevem. Najprej so Celjani ostali praznih rok v Fazaneriji, nato pa na svojem igrišču remizirali s Taborom. Obakrat so zapravili priložnost, da bi se vsaj za eno noč zavihteli na vrh lestvice, kar bržčas potrjuje, da moštvo psihološko še ni na želeni ravni. "Od vsakega igralca posebej je odvisno, kako sprejme tovrsten pritisk, kako se z njim spoprijema, vendar je hkrati res, da smo bili v Murski Soboti pod povprečjem. Vsi, od prvega do zadnjega, vendar sem to dojemal tako, da smo imeli pač slab dan. Proti Taboru resda prav tako nismo zmagali, ampak naša podoba je bila že precej boljša, kar me je navdajalo z zadovoljstvom. Drži, da so nas nekateri po zgolj eni slabši preizkušnji mogoče že odpisali, toda s tem se nismo obremenjevali. Gremo iz tekme v tekmo, razmišljamo samo o vsakem naslednjem nasprotniku. Na koncu bomo videli, kaj nam bo to prineslo, a karkoli se nam bo ponudilo, bomo poskušali tudi vzeti," je odločen Mitja Lotrič.

lotric af
alesfevzer.com
Potemtakem celjskih izjav v slogu »osvojili bomo naslov prvaka« ne bomo dočakali. "Gotovo jih ne bo. Naš realni cilj od začetka sezone, v katero povrhu nismo krenili najbolje, je zagotoviti si mesto v evropskih kvalifikacijah. Še vedno ga nismo uresničili. Ko nam bo uspelo, bo lažje, in kot sem že napovedal, bomo vse ponujeno poskušali vzeti. Če bo obstajala možnost za prvo mesto, se bomo potrudili po najboljši močeh, da bi nam uspelo. Sam si želim prvega mesta, želim si naslova prvaka, vendar gremo iz dvoboja v dvoboj; bolj dolgoročna razmišljanja nas ne zanimajo," se je odzval celjski kapetan, ki ga skupaj s soigralci že v petek čaka naslednji velik izziv: gostovanje v Šiški. "V ligi mi je zaradi sloga igre najtežje igrati proti Muri in Bravu, ki je podoben naši ekipi, poleg tega gre za mlado zasedbo, željno dokazovanja. Ljubljančani so v odličnem nizu, pričakujem težko tekmo, a takšne, v katerih lahko odloči tudi najmanjša malenkost, imam najraje. Moramo se čim bolje pripraviti," je poudaril prekmurski 'hitri vlak'.


15 golov? Ne, nisem presenečen

V Kidričevem se je veselil že svojega 15. gola v dozdajšnjem delu prvenstva, ki jim je dodal še 10 podaj. Sijajen izkupiček. "Že vse od takrat, ko igram v prvi ligi, verjamem vase in vem, česa sem sposoben. Tako nisem presenečen, sem pa neizmerno vesel, da imam popolno zaupanje trenerja, ki mi namenja dovolj svobode v igri, da lahko pokažem, kar znam. Ampak brez soigralcev mi seveda ne bi uspelo, tudi odlično ozračje med nami je naš močan adut, ki nam prinaša uspehe."
Naveza Mitja Lotrič-Dario Vizinger je »ubijalska«; skupaj je zbrala 34 golov in prispevala 20 podaj. V čem je skrivnost? "Mislim, da je to predvsem posledica tega, da je ekipa skupaj že tri leta. Če malce pretiravam, vem, kako Dario diha, kako razmišlja oziroma kako se bo v določeni situaciji odzval. To je vsekakor najina prednost, poleg tega je izjemnega pomena, da posamezniki v moštvu nismo sebični; vsi smo se pripravljeni podrediti uspehu kolektiva. Uživam v nogometu, ki ga trenutno igramo v Celju, uživanje pa je tudi recept za dobre rezultate," je odvrnil eden od najbolj vročih igralcev na prvoligaškem prizorišču.
Pogodba mu bo potekla čez dve leti, a snubcev gotovo ne manjka, zato ne bi bilo presenečenje, če bi se morali grofi v prihodnji sezoni znajti brez njega. "Z mislimi sem zgolj pri Celju. Stoodstotno! Osredotočen sem le na končnico prvenstva, drugo me ne zanima. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost, ampak s tem se ne obremenjujem, niti z odhodom v tujino; ena takšna izkušnja je že za menoj. Vse ob svojem času."

Članki iz rubrike