bogataš Dobra karma

Ob smrti z Zemlje ne bomo nič odnesli - nanjo ...

naya-rivera, avtomobil, izginotje Svet24.si

Med iskalno akcijo za pogrešano igralko naleteli ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

aleš hojs, janez janša, igor bavčar Svet24.si

Pravljica iz kraljestva Trstenjakove o ...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

ro
ro
0 30.06.2020 20:17:34

Kdo bo igral v 2. SNL in 3. SNL? Marko Šuler RAZOČARAN, POMURCI storili, kar se ni zgodilo ŠE NIKOLI

Martin Metelko
Znana je sestava lig v drugoligaškem in tretjeligaškem kakovostnem razredu tekmovanja.

Ugibanj je konec, prav tako kot upanja za Rogaško in Dravograd, da bi v prihodnji sezoni vendarle še naprej lahko tekmovala v drugoligaški druščini, čeprav sta v predčasno prekinjenem prvenstvu zasedla zadnje in predzadnje mesto na lestvici. Prvi mož Korošcev Marko Šuler se je denimo zavzemal za razširitev elite, ki naj bi bila v preteklem obdobju nekaj časa menda celo aktualna, ampak tovrstne ideje so kmalu utihnile, nato sta tudi vodilna tretjeligaša v obeh skupinah – Primorje in Šmartno – sprejela izziv napredovanja, kar je hkrati pomenilo, da bosta nekdanja prvoligaša prisiljena igrati v tretji ligi.

"Sestavo in sistem lig v tekmovanjih pod okriljem NZS določajo Sklepi za tekmovanja v organizaciji NZS, v posebnih primerih, ko način izpadanja in popolnjevanja lig ni opredeljen ter število ekip v posamezni ligi ni popolno, pa o načinu popolnitve odloča IO NZS," so sporočili s sedeža krovne organizacije in dodali, da je IO NZS odločil, da bo 2. SNL v sezoni 2020/21 sestavljalo 16 ekip, in sicer desetouvrščena ekipa 1. SNL, za katero je že jasno, da je to Rudar, poraženec kvalifikacij za popolnitev 1. SNL, Radomlje, Nafta, Fužinar, Krško, Krka, Bilje, Dob, Dekani, Drava, Beltinci, Brda, Brežice, Šmarno in Primorje.
V 3. SNL – vzhod bo v sezoni 2020/21 12 ekip, prav gotovo pa je precedens, da Pomurje ne bo imelo svojega predstavnika. Klubi iz MNZ Murska Sobota in MNZ Lendava imajo drugačne načrte, vsi so se odločili za tekmovanje v pomurski ligi. Za napredovanje med drugoligaše se bodo potegovali Rogaška, Dravograd, Podvinci, Dravinja, Zreče, Šampion, Prevalje, Bistrica, Videm pri Ptuju, Dobrovce, Cirkulane in Šmarje pri Jelšah.
V zahodni skupni tretjeligašev bo 14 ekip, v njej bodo Svoboda Ljubljana, Brinje-Grosuplje, Bled, Šenčur, Tolmin, Sava Kranj, Vipava, Ilirija, Žiri, Izola, Adria, Postojna, Škofja Loka in Zagorje.
Licenčni oddelek NZS je klube, ki morajo pridobiti licenco za tekmovanje v 3. SNL, že pozval k oddaji licenčne dokumentacije.

Značke: nzs, 2.-snl, 3.-snl

Članki iz rubrike