palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

mark breznik-saso radej Reporter.si

56.532 evrov: to je rekorder po zaslužku med ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Matino Antunović in Alen Šalinović Njena.si

Skrito v raju tudi na hrvaški televiziji

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

ba
ba
0 06.06.2020 11:37:06

Transparent HREPENENJA in hkrati ŠTAJERSKO sporočilo: Ne boste imeli MIRNEGA SPANCA! (foto)

Jurij Kodrun
Celjani so bili po pričakovanjih boljši od Velenjčanov, a za uspeh so se morali krepko potruditi.

Kako so lahko Velenjčani še vedno brez zmage? Vprašanje, ki se je po prvem polčasu obračuna na stadionu Z'dežele porajalo samo po sebi. Rudar je namreč v prvem delu nadigral gostitelje, a v drugem je vnovič padel. Grofje so na drugi strani po slabem prvem polčasu v drugem pritisnili na plin in na krilih kapetana Mitje Lotriča prišli do pomembne zmage z 2:0.

Dvoboj kandidata za naslov prvaka in kluba, ki je praktično že izpadel. Tako bi lahko označili šaleško-savinjski derbi. Obračun, ki je bil zelo poseben predvsem za Celjane. Slednji so se kot prvi vpisali v klub 1000. V nedeljo jim bodo sledili še vijoličasti, oba štajerska prvoligaša sta edina, ki sta (oziroma Maribor še bo) v prvi slovenski ligi odigrala 1000 tekem. Jubilejni dosežek, ki so ga grofje, jasno, želeli proslaviti z zmago, s katero bi ostali sami na drugem mestu na lestvici, potem ko so Kidričani izgubili domač obračun z Muro. Z zmago, s katero bi se Olimpiji približali na dve točki zaostanka in pritisnili na Ljubljančane pred njihovo tekmo v Sežani. V knežjem mestu so prepričani, da je napočil trenutek za njihov prvi naslov državnega prvaka. No, vsaj navijači verjamejo v to, da se bo leto 2020 z zlatimi črkami vpisalo v zgodovino njim tako zelo ljubega kluba. Celjski grofje, ki so se v tej sezoni vrnili na tribune, seveda niso mogli z njihovega standardnega mesta bodriti svojih ljubljencev. A potrudili so se, da so bili slišani. Pred tekmo so na severni tribuni razvili zelo jasen transparent. "Gremo zdaj Celjani, po prvo krono!" je pisalo z velikimi črkami. Transparent hrepenenja in transparent 'grožnje' vodilni ekipi, da ne bo imela mirnega spanca ...

Nekaj pripadnikov Celjskih grofov je sicer obračun spremljalo iz bližnjega bara, ki stoji za vzhodno tribuno. In ker na tribunah ni bilo gledalcev, so se njihovi vzkliki in njihove pesmi dobro slišale.

transparent jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike