palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

jordan cigara Ekipa24.si

Pa to je noro! Neverjetna vila Michaela Jordana, ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

kolesarska dirka gvatemala Ekipa24.si

Noro! Ali je namerno zrušila kolesarja kot v ...

rb
rb
0 06.06.2020 11:03:39

MIRAN SREBRNIČ iskreno: To, kar govorijo predsednik GUBERAC, športni direktor ŽUPANOVIĆ in DARE VRŠIČ, jaz ...

Jurij Kodrun
Trener Kopra tudi o sodelovanju različnih karakterjev in temperamentov na Bonifiki.

Ko je pred štirinajstimi meseci sprejel ponudbo koprskega predsednika Anteja Guberca in sedel na klop tretjeligaša, se Miran Srebrnič ni mogel izogniti komentarjem, da si je privoščil prevelik korak nazaj v trenerski karieri, toda goriška ikona je dosegla namen. Petdesetletni strokovnjak je kanarčke vrnil med elito in danes kakopak zagotavlja, da mu nikakor ni žal, da je Bonifiki namenil prednost pred nekaterimi prvoligaškimi okolji.

Kot na dlani je, da so pomembni vsi igralci, vsak je prispeval svoj delež k uspehu, ampak v ospredju je vendarle Dare Vršič. Ko je prišel, je bilo težko preslišati namigovanja, da bi bil lahko breme za ekipo. Ker da je pri 35 letih premalo motiviran in da ga zanima le to, da bi pred koncem kariere dobil še nekaj denarja. Ampak zgodba je povsem drugačna, izkušeni vezist deluje mladostniško, lačen je igranja. "Dare je velik profesionalec. Največji. Že na treningu je opazno, da je navajen napornega dela, s svojim pristopom daje spodbudo tudi vsem drugim. Kaže jim, kako je prav. Z njim sem zelo zadovoljen. Da, imel je tudi nekaj malo manj dobrih predstav, a tudi on je potreboval nekaj časa, da je prišel v želeni ritem. Pred tem ni redno igral, manjkale so mu tekme. Mislim, da bo s svojim načinom življenja in zagnanostjo, ki jo premore, še dosti časa pomagal Kopru. Je zelo motiviran, in tudi zato me ne čudijo njegove zelo ambiciozne izjave v pričakovanju nove sezone. Močno upam, da se bo to, kar govori, tudi uresničilo," pravi Miran Srebrnič.


Nekdanji reprezentant v odmevnih izjavah ni osamljen. Močno konkurenco ima v predsedniku Anteju Gubercu in športnem direktorju Bošku Županoviću, ki vedno znova najdeta dovolj 'streliva', da vsaj malce zatreseta nogometno dogajanje pri nas. To je bržčas tudi pritisk za trenerja, tudi sodelovanje tako različnih karakterjev in temperamentov je najbrž poseben izziv.

"Takole vam bom povedal … Tisti, ki me poznajo, dobro vedo, da se od nekdaj izogibam 'močnim' napovedim. Ambicije skrivam v sebi, je pa seveda povsem normalno, da jih moraš imeti. Razumem predsednika. Veliko vlaga v klub in povsem razumljivo je, da si želi biti najboljši. Po najboljših močeh se bom trudil, da bi njegove želje uresničili v čim večji meri. S tem se bom spopadal tako, kot sem se do zdaj. Sicer pa različni temperamenti naposled dajejo ekipni duh, ki nas dela boljše. Tudi v slačilnici vsi igralci nimajo enakega karakterja, kar je velikokrat dobro. Pomembno je, da smo ekipa, v kateri se vsak posameznik zaveda, da imamo skupni cilj, in da si vsak prizadeva pristaviti svoj delež, da bi ga uresničili. Vsi skupaj moramo klub dvigniti na še višjo raven. Da bomo še bolj profesionalni. Od hišnika pa vse do vrha klubske piramide," je povedala goriška ikona na koprski klopi.

Članki iz rubrike