Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
0 03.06.2020 08:04:51

TESTIRANJE na covid-19 v 1. SNL. Lahko OKUŽBA ogrozi sezono? Koliko DENARJA bo odštela NZS?

Grega Wernig
Ko je NZS 27. maja klubom posredovala protokol za organizacijo tekem v nadaljevanju sezone, ki bodo vsaj na začetku potekale pred praznimi tribunami, v njem ni bilo navedenega obveznega testiranja na covid-19, toda zdaj se je to spremenilo.

Čakanja bo kmalu konec, v petek se bo znova zagnalo prvenstvo na prvoligaškem prizorišču. Prva tekma po koronakrizi bo v Kidričevem, kjer bodo moči merili nogometaši Aluminija in Mure, kmalu zatem bo na stadionu Z'dežele savinjsko-šaleški obračun med Celjem in Rudarjem.

Ekipe zagnano pilijo formo in odpravljajo še zadnje pomanjkljivosti z namenom, da bi bile na vnovični začetek čim bolje pripravljene, a danes bodo misli igralcev in članov strokovnega vodstva vendarle tudi nekje drugje. Nekoliko presenetljivo je namreč odjeknila informacija, da bodo morali kljub temu, da je epidemije v Sloveniji s 1. junijem tudi uradno konec in da se ukrepi sproščajo, opraviti obvezno testiranje na koronavirus. "NZS se je tako odločila po posvetovanju s slovensko zdravstveno stroko," so sporočili s sedeža krovne organizacije.
Tesitranih bo med 30 in 35 članov vsakega izmed prvoligašev. "To število zajema igralce s pravico nastopa in klubsko osebje, ki je med tekmo na klopi za rezervne igralce. Poleg klubov bodo testiranja opravili tudi sodniki," pojasnjujejo na NZS, ki bo krila stroške testiranja. Ti bodo znašali okrog 25 tisoč evrov, posamezni test namreč stane okrog 70 evrov.

Seveda se samo po sebi zastavlja vprašanje, kaj se bo zgodilo v primeru pozitivnega testa. Bi to pomenilo, da bi morala v karanteno celotna ekipa, kar bi seveda porušilo predvideni urnik tekem in morda celo ogrozilo izvedbo končnice prvenstva? "V primeru okužbe bo NZS upoštevala priporočila stroke, posamezniku pa bo odrejena izolacija," pomirja krovna organizacija.
Testiranja bodo izvedena danes, polovica klubov bo teste opravila v Ljubljani (Olimpija, Bravo, Domžale, Tabor in Triglav), druga polovica pa v Mariboru (Maribor, Aluminij, Celje, Mura in Rudar).

Članki iz rubrike