Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 02.06.2020 15:57:04

NOVO IZ NZS!!! Dodatna obveznost za vse klube pred petkovim nadaljevanjem prve lige

Nogometna zveza Slovenije (NZS) je včeraj ekipam v državnem prvenstvu posredovala dodatna navodila pred nadaljevanjem prvenstva.

Prvoligaši bodo morali jutri opraviti obvezno testiranje na novi koronavirus.

Testiranje bo po besedah celjskega predstavnika za odnose z javnostmi potekalo v dveh območjih. V prvem so predstavniki klubov iz Celja, Aluminija, Maribora, Mure in Rudarja, v drugem pa predstavniki Olimpije, Tabora iz Sežane, Brava, Triglava in Domžal.

Opravljanje testiranj na novi koronavirus so potrdili tudi v taboru Olimpije, kjer so pojasnili, da bodo člani vodilnega moštva državnega prvenstva testiranja opravili jutri ob 9. uri.

Iz vrst Aluminija so pred dnevi sporočili, da sprva niso bili zadovoljni s komunikacijo z NZS, saj so bili prvotni protokoli pripravljeni brez usklajevanja s klubi, obenem pa v njih ni bilo zapisanega ničesar o testiranjih na covid-19.



Morebitne zaplete zaradi neopravljenih testiranj je NZS razblinila z dodatnimi navodili, ki so sledila objavi prvih protokolov in so bili klubom poslani včeraj.

V protokolih, ki so bili klubom poslani 27. maja, so zapisane številne omejitve in priporočila za organizacijo tekem državnega prvenstva, ki bo do 22. julija, ko se bo DP predvidoma končalo, potekalo brez gledalcev.

Prvi tekmi nadaljevanja prvenstva bosta na sporedu v petek, 5. junija, ko se bosta najprej pomerila Aluminij in Mura, nato pa še Celje in Rudar.

Na lestvici s 50 točkami vodi Olimpija, ki ima pred Celjem in Aluminijem pet točk prednosti. Maribor na četrtem mestu zaostaja še dve več.

Značke: prva-liga, nogomet, sezona

Članki iz rubrike