900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
1 03.06.2020 07:26:51

Kaj ima novi trener MARIBORA, česar MILANIČ ni imel? Veliki zvezdnik razkriva: Mogoče bomo zdaj ...

Grega Wernig
Vijoličasti so v soboto povsem razbili Bravo, kar je zagotovo blagodejno vplivalo na njihovo samozavest. Zmaga proti klubu, ki je posredno poskrbela za tektonske premike v Ljudskem vrtu, je bila sladka in zelo dobrodošla, kajti že v nedeljo Štajerci začenjajo lov za Olimpijo.

Četudi je bil v soboto na prijateljski tekmi z Bravom najboljši nogometaš na igrišču, se zdi, da postavitev Rudija Požega Vancaša v začetno enajsterico ni več samoumevna. Pripravljalno tekmo proti Nafti je izpustil zaradi manjše poškodbe, obračun s Koprčani je začel v začetni enajsterici, medtem ko je na tekmi z Bravom v igro vstopil v 60. minuti. Zadnjo pripravljalno tekmo je v začetni enajsterici namesto njega na levem krilu začel Gregor Bajde. In se izkazal! Po podaji Jasmina Mešanovića je z glavo žogo poslal v mrežo Ljubljančanov. To je bil njegov drugi zaporedni zadetek, v polno je namreč meril tudi na tekmi s Primorci. Krilni napadalec iz Spodnjega Hotiča je torej v strelski formi. Sergej Jakirović bo imel tako sladke skrbi, koga postaviti na levo krilno stran v napadu. "Eden se bo verjetno moral usesti na klop. Čeprav ni izključeno, da bi lahko Bajde odšel tudi desno. Imamo veliko možnosti. Želim si zdravo konkurenco. Da ti nekdo ves čas diha za ovratnikom. Samo tako si prisiljen, da si na vsakem treningu boljši," je celotno situacijo pokomentiral novi mariborski strateg. Tudi Požeg Vancaš se zaveda, da njegov položaj v začetni enajsterici ni več tako samoumeven, kot je bil denimo pod vodstvom Darka Milaniča, ki na Bajdeta sploh ni računal. "Gregorja poznam že dolgo, sva zelo dobra prijatelja. Te priprave je oddelal do potankosti natančno. Vesel sem, da igra. Naredil bom vse, da se vrnem, da bom spet igral, trener pa se bo odločil, koga bo postavil v prvo enajsterico," je povedal 26-letnik iz Bele krajine, ki prav tako vidi možnost, da bi oba omenjena vijoličasta napadalca tekme začenjala skupaj v začetni enajsterici. "Mogoče se lahko zgodi tudi to. Vem, da je on velikokrat igral tudi desno. Ima hitrost. Lahko ga dobro izkoristimo in lahko pripomore k dobrim rezultatom našega moštva."

V mariborski igri bo v nadaljevanju sezone veliko odvisno tudi od tega, kako bo funkcioniral napad. V dozdajšnjem delu sezone pri vijoličastih nista delovala ne napad ne obramba. Pod taktirko Sergeja Jakirovića bi lahko predvsem v fazi napada stvari začele delovati bolje. Na zadnji tekmi z Bravom so Štajerci to že nakazali. Predvsem v drugem polčasu so Mariborčani izpeljali nekaj zares fantastičnih akcij; lepih, hitrih, predvsem pa učinkovitih. To potrjuje tudi šest doseženih zadetkov. Kot nam je razkril Rudi Požeg Vancaš, je sam prepričan, da je ravno v tej napadalni igri največja razlika med zdajšnjim trenerjem Maribora in njegovim predhodnikom. "Vsak trener ima svoje zahteve. Spoštujem vsakega trenerja, poslušam njegove zahteve. Mogoče bomo zdaj gojili malo bolj napadalen nogomet. Vsaj tako mislim. Seveda je tudi Darko to zahteval od nas. Imeli smo tudi nekaj smole, nič nam ni šlo od rok. Rdeči kartoni v 20. minuti, res nič ni bilo na naši strani. Zdaj je nova klima, vse je sveže, to moramo izkoristiti in zelo dobro igrati," je razglabljala mariborska desetica, ki prednost Maribora vidi v tem, da je z Jakirovićem pod Kalvarijo zavel nov, svež veter, in tudi v tem, da ima nekdanji trener Gorice na voljo izjemno širok kader.

CELOTEN POGOVOR SI LAHKO PREBERETE V SREDINI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO DOBITE TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike