atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
1 31.05.2020 11:14:20

Prvi mož MURE o SIJAJNEM ODZIVU navijačev in NORI IDEJI, ki so si jo zamislili v FAZANERIJI

Aleš Cipot
Izjemen odziv navijačev na akcijo soboškega prvoligaša Mi smo Mura, v kateri so na voljo zbirateljske vstopnice za prvenstveno preizkušnjo s Taborom, ki bo 13. junija v prazni Fazaneriji.

Kot smo že poročali, so se v soboškem prvoligašu lotili edinstvenega projekta na sončni strani Alp, ki so ga poimenovali Mi smo Mura! Odločili so se za prodajo zbirateljskih vstopnic za prvo domačo tekmo po koronakrizi. Ta bo 13. junija, ko bo v Fazaneriji gostoval Tabor, kljub nenehnemu rahljanju ukrepov pa bo prekmurski nogometni hram sameval. In zato so na ravnici prišli na idejo, da bi bilo ob praznih tribunah v času dvoboja varovancev Anteja Šimundže dobro napolniti terase gostinskih lokalov, ki so jih povezali v 50 'čarno-bejlih oštarij', v katerih si je kakopak mogoče priskrbeti tudi karte. Prav tako so na voljo na spletni strani kluba (nsmura.si), od ponedeljka naprej med 15. in 20. uro si jih bo mogoče zagotoviti še v baru na stadionu. Spomnimo, v kolekciji 33 različnih vstopnic so vsi igralci prve ekipe, člani strokovnega vodstva ter 12. igralec Black Gringos. Vsak, ki bo v svoji kolekciji zbral 11 vstopnic Mi smo Mura, bo z njimi v klubski trgovini v Fazaneriji prejel klubsko polo majico in posebno zahvalo. Junaki, ki bodo zbrali prav vseh 33 različnih zbirateljskih vstopnic, bodo dobili originalni dres s podpisi vseh igralcev in trenerjev ter posebno plaketo predsednika kluba.

Redki so si drznili

Ob zvestobi, ki jo kažejo navijači Mure, je bilo pričakovati, da bo akcija vzbudila precejšnje zanimanje, a da bo odziv vseh tistih, ki se jim po žilah pretaka črno-bela kri, tako izjemen, so si drznili napovedati le zelo, zelo redki. Vstopnice gredo za med, prodajajo se kot vroče žemljice, do zdaj jih je pošlo že več kot 2000. V zgolj nekaj urah so nekateri  lokali že prodali prve zaloge, dežujejo tudi naročila iz tujine, ne manjka pa niti takšnih, ki so si privoščili celoten paket (33 vstopnic), za katerega so odšteli 165 evrov.

"To je zares fantastično. In če sem povsem iskren, takšen odziv predstavlja presenečenje. Komaj se je začelo, pa že takšna številka ... Sijajno, nekaj neverjetnega. Naši navijači vnovič dokazujejo, kar sicer zelo dobro vemo, da so nekaj posebnega, da so naša moč," je z velikim zadovoljstvom poudaril prvi mož murašev Robert Kuzmič.

kuzmic

Več kot na večnem derbiju

Že zdaj je kakopak jasno, da bo akcija dosegla namen. "Dolgo ni bilo nogometa in navijači komaj čakajo, da se bo spet začelo kaj dogajati, hkrati razumejo situacijo, v kateri smo se znašli. Na ta način se v prvi vrsti še bolj povezujemo, po drugi strani pa gre tudi za pomoč, s katero bomo lažje prebrodili situacijo in nastalo poslovno škodo," je dejal predsednik Mure in dodal: "Ampak ključnega pomena je, da se naši privrženci znova povezujejo, da se začne okrog Mure spet dogajati. Na ta način se vnovič vzpostavlja stik med klubom, navijači na čelu z Black Gringosi, pokrovitelji ... To je res nekaj odličnega."
Pisali smo o tem, da naj bi si v Fazaneriji zastavili cilj poskušati prodati 5000 vstopnic, največji optimisti naj bi govorili o številki 10.000, sanjači o 15.000. Ideja je nora. "Hja, veste kaj ... Če se malce pošalim, je cilj postaviti rekord po številu prodanih vstopnic za ligaško preizkušnjo v Sloveniji, toda nikoli ne veš. Morda nam pa uspe. Mislim, da jih je Olimpija pred štirimi leti na večnem derbiju z Mariborom prodala okrog 13 tisoč," je povedal Robert Kuzmič, ki pa bi bil zadovoljen tudi s precej nižjo številko. "Med pet in deset tisoč bi bilo super, 15 tisoč je skrita želja."

Seveda si želimo v finale

Ni pa skrita želja, da se Mura želi uvrstiti v finale pokalnega tekmovanja, v polfinalu se bo 9. junija na Brdu pri Kranju udarila z Aluminijem. Uspeh bi gotovo nadvse pozitivno vplival tudi na prodajo zbirateljskih vstopnic. "Nadvse dobro se zavedamo, da bo treba odigrati dva polčasa na najvišji ravni, morda tudi podaljške. Seveda pa upamo, da nam bo uspelo. Cilj je uvrstitev v finale, a še pred tem nas s Kidričani čaka boj za točke, na katerega se prav tako moramo čim bolje pripraviti, seveda želimo biti uspešni tudi v prvenstvu," je sklenil prvi mož murašev.

Članki iz rubrike