Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

rb
rb
7 31.05.2020 10:03:37

SLAVKO VINČIĆ o POLICIJSKI RACIJI in nadaljnji karieri: Da, OBŽALUJEM, ampak veste kaj ...

Jurij Kodrun
Močno je odjeknilo, zelo močno. O tem, da se je Slavko Vinčić znašel v veliki aferi, povezani s kriminalno združbo, poroča vsa nogometna Evropa, toda ob spoznanju, da gre za nadvse uglednega delivca pravice iz lige prvakov, česa drugega pač ni bilo pričakovati.

V kraju Suvo Polje v okolici Bijeljine se je sredi tedna zgodila policijska akcija Kristal, v kateri so 'padli' kriminalci, ki naj bi bili del mednarodne kriminalne združbe, ki se ukvarja s preprodajo drog in orožja, prostitucijo ter drugimi težkimi kaznivimi dejanji. Ni bila ne prva ne zadnja in ne bi bila ne prva ne zadnja, ki ji na sončni strani Alp ne bi posvečali tako rekoč nikakršne pozornosti, a tokrat je drugače. Ne le da močno odmeva v Sloveniji, ampak močno odmeva po vsej nogometni Evropi. Kot smo že poročali, je bil med privedenimi tudi Slavko Vinčić, ki je bil med 35 prisotnimi na organizirani zabavi s prostitucijo, orožjem in prepovedanimi drogami oziroma kokainom, ki so jo v načrtovani akciji Policijske uprave Bijeljina in uprave ministrstva za notranje zadeve za organiziran in težki kriminal »obiskali« možje postave.


Z družbo smo sedeli pri svoji mizi

Aretiranih je bilo 16 oseb – 15 moških in srbska starleta, znana kot Tijana Ajfon, sicer pa je bila večina prisotnih starih znancev policije iz prestopkov, povezanih z drogami in nasilnim obnašanjem z elementi organiziranega kriminala. Aretiran je bil tudi državljan Slovenije, preostala trojica Slovencev, med njimi tudi Slavko Vinčić, je po podani izjavi v vlogi prič lahko zapustila državo.
"Bil sem na službeni poti v Bosni in Hercegovini, kjer sem se po poslovnem sestanku za podjetje odzval vabilu svojih poslovnih partnerjev. Zdaj se je to izkazalo za največjo napako v mojem življenju in jo obžalujem. Na ranču sem se znašel po naključju in ljudi, ki so bili tam, nisem poznal. Z družbo smo sedeli pri svoji mizi. Nekaj smo pojedli, popili, potem pa je prišla policija in zgodilo se je, kar se je. S skupino, ki je bila pozneje pridržana, nisem imel in nimam nobene povezave, razen da sem se po nesreči znašel na tem mestu, kjer je bilo okrog 30 ljudi," je povedal Slavko Vinčić.

Če ne bi bilo tako, verjetno ne bi bil doma

"Po opravljenem postopku smo bili zaslišani kot priče, in ker so se policisti prepričali, da osumljenih nismo poznali, so nas nemudoma pustili in rekli, da se lahko odpravimo domov, kamor sem se vrnil v noči na petek. Če ne bi bilo tako, če bi bil kakorkoli povezan s temi stvarmi, verjetno ne bi bil doma. Zdaj si najbolj želim, da z družino vse skupaj poskušam mirno prebroditi," je pristavil delivec pravice s Fifinim znakom na prsih, ki se mu je kmalu za tem, ko so informacije o veliki aferi pricurljale v javnost, v bran postavil njegov sodniški šef. Na nekoliko nenavaden način. "Gre za splet nesrečnih okoliščin, tam se je znašel ob nepravem času na nepravem mestu," je za 24ur.com povedal predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn, ki ima zelo močan vpliv tudi v Uefi. 

Največji problem so ljudje, ki so bili tam

V nastalih razmerah bi marsikdo pričakoval bolj diplomatski odziv, čeprav je jasno, da proti Slavku Vinčiću ni bila podana kazenska ovadba. Kazensko torej ne bo odgovarjal, kar pa niti po naključju v ničemer ne spreminja spoznanja o tem, da si je nalepil velik madež na svoj ugled in hkrati gotovo tudi na ugled slovenskih sodnikov. Če smo malce prizanesljivi in zamižimo na obe očesi ter ostanemo v športnih vodah, njegov največji problem na razuzdani zabavi ni droga, niso prostitutke, temveč ljudje, ki so vse to organizirali in bili tarča policije. Vsak njihovega vabila ne more dobiti, dobri poznavalci razmer v 'podzemlju' pa so nam namignili, da naj bi bili med njimi tudi takšni, ki se ukvarjajo z ilegalnimi stavami in prirejanjem izidov. In če se v njihovi družbi znajde tako ugleden sodnik, ki mu odgovorni zaupajo pomembne preizkušnje, je kakopak jasno, da se je takšnim in drugačnim namigovanjem težko izogniti ...

Kakšna bo njegova nadaljnja usoda?

Popolnoma jasno je, da ga bo ta dogodek zaznamoval in vplival na njegovo kariero. Morda jo bo moral prekiniti, morda se bo za takšno potezo zaradi moralnih razlogov odločil sam, če bo vztrajal pri piščalki, bo nad njim nenehno visel oblak Bijeljine. "Pustimo času čas, vendar nimam nobene slabe vesti. Razen tega, da je to zame šola, da sem bil na nepravem mestu v nepravem trenutku. Drugače pa ničesar nisem naredil narobe," nam je zagotovil Slavko Vinčić.

Članki iz rubrike