Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rb
rb
0 26.05.2020 12:38:13

Ante ŠIMUNDŽA po epidemiji KORONAVIRUSA z resnim opozorilom: Tega si preprosto ne smemo dovoliti!

Aleš Cipot
Fazanerija je bila v soboto prizorišče prve tekme po 80 dneh. In prve po epidemiji. V prijateljski preizkušnji so moči merili nogometaši Mure in Rudarja, po 120 minutah so bili s 4:2 boljši črno-beli.

"Namen je bil dosežen," je bila prva misel Anteja Šimundže po prijateljskem dvoboju z Rudarjem, ki so ga črno-beli dobili s 4:2. Trajal je kar dve uri. "Najpomembneje je, da se nihče ni poškodoval in da so fantje dobili po 60 igralnih minut, česar smo si po dolgem premoru nadvse želeli. Zasedbo smo malce premešali in hkrati preizkušali nekatere novosti v svoji igri. S pristopom sem zadovoljen, prav tako z uresničitvijo cilja, ki smo si ga zastavili pred tekmo," je nadaljeval trener Mure.

PRIVAJANJE NA TEKME BREZ GLEDALCEV
Ker dolgo niso igrali, je bilo pri igralcih in tudi članih strokovnega vodstva v pričakovanju prve preizkušnje po epidemiji bržčas zaznati nekaj negotovosti. Ali morda celo strahu, kako se bo ekipa odzvala po prisilnem počitku? "Že pred Rudarjem smo denimo odigrali tekmo med seboj, da bi si povrnili želene občutke, in tudi sicer temu na treningih posvečamo veliko pozornosti. Ampak spet bom ponovil, da se moramo zavedati, kako malo časa imamo na voljo. V treh ali štirih tednih ne moremo opraviti dela za osem tednov, kolikor bi jih potrebovali za optimalno pripravo. Ne, strahu ni bilo, nisem zaznal niti negotovosti. Ne pri meni, ne pri drugih članih strokovnega vodstva, ne pri igralcih. Želijo si tekmovalnosti, v Rudarju pa smo imeli zelo korektnega nasprotnika, ki si prav tako želi čim hitrejše vrnitve v tekmovalni ritem, tako kot vse druge ekipe. To je bilo tudi pravšnje privajanje na prvenstvene obračune brez navzočih gledalcev," je odvrnil mariborski strokovnjak na črno-beli klopi.

NE SMEMO SI MISLITI, DA SMO NAREDILI OGROMNO
Medtem se je nekako že začelo zaključno odštevanje do vnovičnega začetka sezone. Do uvodnega spopada z Aluminijem je ostalo še 11 dni in nestrpnost se le še stopnjuje. "Ne smemo si domišljati, da smo v preteklih treh tednih naredili ogromno in da smo nared. Za nami je dolg premor, zato kakšen segment v igri morda ne bo deloval tako, kot bi si želeli. Seveda pa bo v prihajajočem obdobju vse bolj prevladovalo zavedanje, da se približujejo tekmovalni izzivi." Nadvse zanimivo je vprašanje, v kolikšni meri bi utegnila koronakriza na novo premešati karte v slovenski prvoligaški druščini. "Uf, o tem je težko govoriti. Vemo, da so se v nekaterih klubih zgodile spremembe, prav tako so se v posameznih ekipah vrnili poškodovani igralci, kar med drugim velja tudi za nas. Vsekakor lahko pričakujemo, da bo v nadaljevanju vse skupaj vsaj malce drugače, v kolikšni meri, pa je zelo nehvaležno napovedovati," je odgovoril Ante Šimundža.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V TORKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Značke: mura, ante-šimundža

Članki iz rubrike