stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

rb
rb
0 26.05.2020 10:22:17

RAZKRIVAMO! Zakaj SLOVENSKI SODNIKI ob koncu tedna NISO SMELI biti del prijateljskih tekem

M24.SI
Prva pripravljalna srečanja po koncu omejitev zaradi epidemije niso minila brez zapletov.

Slovenski klubi so ob koncu tedna odigrali prve prijateljske preizkušnje po koncu omejitev zaradi epidemije virusa sars-cov-2, kar je seveda naslednji velik korak proti prihajajočemu nadaljevanju sezone, vendar povsem brez zapletov, v prvi vrsti organizacijskih, ni šlo. Do 5. junija, ko se bodo vnovič začeli boji za točke, bo tako treba postoriti še marsikaj. Klubi namreč še vedno čakajo na uradna navodila NZS, kako izpeljati tekmo v skladu z zahtevami Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), zato so bili prisiljeni kar precej improvizirati, da bi čim manj kršili pravila; na vsakem prizorišču so se poskušali znajti po svoje. A danes ali jutri naj bi na naslove prvoligašev vendarle priromal protokol, ki ga bo treba vse do konca sezone dosledno upoštevati, kar bi hkrati moralo pomeniti, da težav ne bi smelo biti več.

Za precej nejevolje pa so poskrbeli tudi delivci pravice. V petek pozno popoldne so namreč gostitelji dvobojev prejeli neljubo obvestilo, da sodnikov, ki so člani ZNSS, na tekmah ne bo. Oziroma naj bi šlo za priporočilo, pravi mehka različica ...

Takšen odziv je bil menda prav posledica dejstva, da protokol za tekme še vedno ni pripravljen, ko bo ta potrjen, naj bi se vrnili na zelenice. To bi se potemtakem moralo zgoditi že na naslednjih pripravljalnih srečanjih. Nastale razmere so rešili 'ljubiteljski sodniki' in po informacijah, ki smo jih dobili, so svoje delo opravili solidno. Incidentov niso zanetili, toda vse skupaj prav gotovo ni reklama za nogometno družino na sončni strani Alp.

Članki iz rubrike