stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
4 26.05.2020 10:28:14

Tu je RESNICA! Zakaj so DRAGONSI DVAKRAT PREBARVALI grafit podpore IVANU GALETU? Vse je JASNO!

Pri ljubljanskem Ruskem carju je nastala prava mala grafitna aferica.

Takoj po prvi oddaji Tarča na TV Slovenija, v kateri je Ivan Gale iz Zavoda za blagovne rezerve postal znameniti žvižgač in je predstavil svoje obtožbe v zvezi z domnevno spornimi nakupi zaščitne opreme, se je v Ljubljani pojavil zelo odmeven grafit. Na zidu teniškega igrišča pri ljubljanskem Ruskem carju za Bežigradom so neznanci napisali 'Ivan Gale, ljubimo te', zraven pa dopisali 'Slovenci, glejte oddajo Tarča'. Grafit je na tem mestu ostal do preteklega konca tedna. 

No, tedaj pa so celoten zid v celoti prebarvali v zeleno, kar so nekateri mediji označili kot vladno akcijo prikrivanja podpore Galetu. A ni bilo tako. Kmalu je napis 'Vedno z vami, ljubljanski piromani' jasno pokazal, da je zid prebarvala in grafit naredila navijaška skupina Green Dragons, njen grafit pa je zelo kmalu skrunil nekdo, ki je čez napis napisal 'wtf' (torej what the fuck, op. p.) ter zraven dopisal "Ljubimo Ivana Galeta. Janša, tebe pa ne.' Kar so Dragonsi včeraj vnovič prebarvali. 

Na spletu so se pojavile razne obtožbe, kdo kaj počne in s kakšnim namenom. Marsikdo se je spraševal, ali je akcija ljubljanske navijaške skupine politično naravnana. Kot smo izvedeli, je šlo za splet naključij. Dragonsi so že pred koronakrizo od lastnika pridobili pravico do uporabe zidu za svoj grafit. A nato je udarila karantena in navijaška skupina je svoje načrte prestavila. Vmes je nastal grafit podpore Galetu, po koncu karantene pa so se Dragonsi odločili, da bodo izpeljali prvotno zamišljeno akcijo. 

Ker imajo pravico do uporabe zidu in ker so bili že od prej odločeni, da ga bodo okrasili na tak način, so zdaj to tudi storili. Pri tem pa niso imeli nikakršnih političnih namenov.           

Članki iz rubrike