mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
0 26.05.2020 09:08:30

Predsednik kluba JEZEN NA VLADO: Kaj je z VAMI, se sploh ZAVEDATE, kaj STE NAREDILI?!

Profimedia
Z epidemijo novega koronavirusa so se države spopadle na različne načine.

V Franciji so med drugim pred približno enim mesecem predčasno končali nogometno sezono. V ligue 1 je do konca ostalo deset krogov, ki pa se ne bodo odigrali, kljub temu je prvak postal PSG, hud udarec pa je doživel Amiens, ki ga vodi Luka Elsner, in bo v naslednji sezoni igral v drugi ligi.


Francoski nogometni klubi so obupani, zaradi neigranja jim grozi ogromen izpad dohodka, podobno je tudi z enim največjih tamkajšnjih klubov Lyonom. Slednji je skrajšano sezono končal na sedmem mestu, brez Evrope, kar je velik udarec za klub. Zato je njegov predsednik Jean-Michel Aulas na vlado naslovil sporočilo, v katerem prosi, da bi si premislila glede nadaljevanja nogometne sezone. "Francija naj bi 2. junija v življenje začela postopoma vračati dobro dinamiko. To je dobra priložnost, da se popravi napaka, ki jo je naredila z nogometom."

Aulas je med drugim zapisal, da bo imela prvotna odločitev katastrofalne posledice, saj bi klubi lahko imeli kar med 700 in 900 milijonov evrov izgube. "Bundesliga se nadaljuje, la liga se bo prav tako, Italijani, Rusi in Portugalci so se vrnili k skupinskim treningom, tudi v Angliji delajo na tem, da bi nadaljevali sezono. Zakaj je Francija degradirana?" se sprašuje Aulas. Ob Lyonu sta odločitvi vlade nasprotovala tudi prej omenjeni Amiens in Toulouse, ki je prav tako izpadel iz lige. Administrativno sodišče v Parizu pa je njuni tožbi zavrnilo. Pri Lyonu želijo, da bi o tem odločilo vrhovno sodišče.

Članki iz rubrike