Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

ba
ba
1 19.05.2020 10:53:25

Sporočilo iz FAZANERIJE: Morda že kmalu naslednji ODMEVEN PRESTOP

Aleš Cipot
V soboškem prvoligašu so nadvse zadovoljni z napredkom v mlajših selekcijah.

Muraši ne skrivajo zadovoljstva ob spoznanju, da se bo sezona nadaljevala in bodo vendarle imeli priložnost naskakovati pokalno lovoriko, prav tako pa v Fazaneriji ne skrivajo zadovoljstva ob pozitivnih premikih v mlajših selekcijah, ki so zaradi koronavirusa sezono sicer končale predčasno. V nogometni šoli pod vodstvom 19 trenerjev organizirano vadi več kot 260 mladih igralcev, cilj črno-belih pa ostaja, da bi okostje članske zasedbe sestavljali doma vzgojeni fantje.


Da Sobočani delajo dobro, razkriva tudi naslednji podatek. "V obdobju pred prekinitvijo smo imeli v reprezentančnih selekcijah od U-15 do U-19 kar 12 igralcev. Če se ozremo dobro leto nazaj, na seznamih selektorjev praktično nismo imeli nikogar," je povedal strokovni vodja šole Dominik Kovačič in poudaril: »Poleg tega so v članskem moštvu vidnejšo vlogo dobili tudi trije še aktualni igralci mladinske selekcije – Kai Cipot, Alan Kaučič in Žiga Laci. Pri razvoju mladih nogometašev, ki je prednostna naloga in cilj šole, smo torej v zadnji sezoni dosegli velik napredek.«
To je vsekakor tudi ali predvsem posledica dogajanja na strokovnem področju. "Dopolnili smo trenerski kader, tako da imamo pri praktično vseh selekcijah dva trenerja na igrišču, ob tem pa še dva strokovnjaka za motorični razvoj in kondicijsko pripravo mladih. Še več poudarka smo namenili tudi individualnemu delu z igralci," je pojasnil Dominik Kovačič in opozoril, da je bil tudi v organizacijskem ustroju narejen pomemben korak naprej.

"Na vseh področjih smo se zelo približali in postali konkurenčni najboljšim nogometnim šolam v Sloveniji," je dejal za uradno spletno stran soboškega prvoligaša in napovedal obetavno prihodnost. "Prepričan sem, da prestop Žige Lacija v atenski AEK ni zadnji prestop igralca iz Murine nogometne šole v ugleden klub v tujino. V vsaki generaciji imamo fante, ki so talentirani, in ob trdem delu ter 'poljubu sreče' je samo vprašanje časa, kdaj bo 'eksplodiral' naslednji. Ob tem, da imamo dovolj talentov, je nadvse pomembno, da jim pri njihovem razvoju pomaga tudi izjemno talentiran trenerski kader. Morda nas že zelo kmalu čaka naslednji odmeven prestop katerega od članov nogometne šole v ugledni klub v tujini." 

kovacic
nsmura.si

Članki iz rubrike