Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ba
ba
1 19.05.2020 10:53:25

Sporočilo iz FAZANERIJE: Morda že kmalu naslednji ODMEVEN PRESTOP

Aleš Cipot
V soboškem prvoligašu so nadvse zadovoljni z napredkom v mlajših selekcijah.

Muraši ne skrivajo zadovoljstva ob spoznanju, da se bo sezona nadaljevala in bodo vendarle imeli priložnost naskakovati pokalno lovoriko, prav tako pa v Fazaneriji ne skrivajo zadovoljstva ob pozitivnih premikih v mlajših selekcijah, ki so zaradi koronavirusa sezono sicer končale predčasno. V nogometni šoli pod vodstvom 19 trenerjev organizirano vadi več kot 260 mladih igralcev, cilj črno-belih pa ostaja, da bi okostje članske zasedbe sestavljali doma vzgojeni fantje.


Da Sobočani delajo dobro, razkriva tudi naslednji podatek. "V obdobju pred prekinitvijo smo imeli v reprezentančnih selekcijah od U-15 do U-19 kar 12 igralcev. Če se ozremo dobro leto nazaj, na seznamih selektorjev praktično nismo imeli nikogar," je povedal strokovni vodja šole Dominik Kovačič in poudaril: »Poleg tega so v članskem moštvu vidnejšo vlogo dobili tudi trije še aktualni igralci mladinske selekcije – Kai Cipot, Alan Kaučič in Žiga Laci. Pri razvoju mladih nogometašev, ki je prednostna naloga in cilj šole, smo torej v zadnji sezoni dosegli velik napredek.«
To je vsekakor tudi ali predvsem posledica dogajanja na strokovnem področju. "Dopolnili smo trenerski kader, tako da imamo pri praktično vseh selekcijah dva trenerja na igrišču, ob tem pa še dva strokovnjaka za motorični razvoj in kondicijsko pripravo mladih. Še več poudarka smo namenili tudi individualnemu delu z igralci," je pojasnil Dominik Kovačič in opozoril, da je bil tudi v organizacijskem ustroju narejen pomemben korak naprej.

"Na vseh področjih smo se zelo približali in postali konkurenčni najboljšim nogometnim šolam v Sloveniji," je dejal za uradno spletno stran soboškega prvoligaša in napovedal obetavno prihodnost. "Prepričan sem, da prestop Žige Lacija v atenski AEK ni zadnji prestop igralca iz Murine nogometne šole v ugleden klub v tujino. V vsaki generaciji imamo fante, ki so talentirani, in ob trdem delu ter 'poljubu sreče' je samo vprašanje časa, kdaj bo 'eksplodiral' naslednji. Ob tem, da imamo dovolj talentov, je nadvse pomembno, da jim pri njihovem razvoju pomaga tudi izjemno talentiran trenerski kader. Morda nas že zelo kmalu čaka naslednji odmeven prestop katerega od članov nogometne šole v ugledni klub v tujini." 

kovacic
nsmura.si

Članki iz rubrike