kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
1 16.05.2020 14:30:22

Ob MATAVŽU za Gorico tudi bivši član MARIBORA in OLIMPIJE?! SANJSKO, a prišla je SLABA NOVICA, da...

Jurij Kodrun
Etien Velikonja je sezono 2019/20 začel pri Gorici. Da bi jo tudi končal? Nemogoče!

Potem ko je Miran Burgić, športni direktor Gorice, obelodanil, da bodo Novogoričani za dodatne kvalifikacije za PLTS v obmejno mesto poskušali vrniti številne znane nekdanje člane tega kluba, je med navijači završalo. Še toliko bolj, ko je tudi Tim Matavž priznal, da bi se z veseljem vrnil, pa čeprav za dve oziroma eno tekmo. Če bi bilo le izvedljivo... Ob tem so se mnogi začeli spraševati, kdo vse bi se še lahko vrnil. Morda tudi Etien Velikonja?! Nekdanji napadalec Maribora in Olimpije bi bil zagotovo več kot dobrodošel v stari jati, toda zdi se, da se takšen scenarij ne bo uresničil.

Enaintridesetletni Velikonja je trenutno član nizozemskega kluba NEC Nijmegen, s katerim je lani podpisal enoletno pogodbo. Glede na to informacijo bi torej lahko imel v kratkem proste roke, toda … Toda pogodba je bila avtomatično podaljšana še za eno leto. Razlog za to se skriva v dovolj visokem številu odigranih tekem za NEC. Ko je Velikonja podpisal zanj, se je z upravo dogovoril za avtomatično podaljšanje sodelovanja še za eno leto, če bo v sezoni 2019/20 odigral dovolj tekem. In očitno jih je, nedolgo tega je tiskovni predstavnik kluba potrdil, da bo Velikonja član NEC-a, za katerega je zabil dva gola na šestnajstih tekmah, tudi v prihodnjem tekmovalnem letu.

Dodajmo, da je Velikonja za Gorico odigral 146 tekem, na katerih se je med strelce vpisal 56-krat. Po slovesu od Nove Gorice nikjer drugje ni presegel omenjenega števila doseženih zadetkov. Nekaj golov je dejansko zabil tudi v 2. SNL, v kateri je začel aktualno sezono, a se še pred koncem poletja preselil na Nizozemsko.

etien velikonja gorica jk
Jurij Kodrun

Članki iz rubrike