Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

STA
STA
0 16.05.2020 11:22:30

Naslednje evropsko prvenstvo res v 12 mestih? NI NUJNO! Z devetimi vse dogovorjeno, pri TREH pa...

Reuters
V kakšni obliki bo Uefa organizirala naslednje evropsko prvenstvo?

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin je dejal, da obstaja možnost, da bodo evropsko prvenstvo prihodnje leto izpeljali v osmih državah, poroča nemška tiskovna agencija (dpa). V pogovoru za beIN Sports je 52-letni funkcionar priznal, da obstaja nekaj težav v treh mestih prirediteljih ter da razmišljajo o rezervnih načrtih.

"V principu ideja ostaja ista, da izvedemo evropsko prvenstvo v sprva predvidenih 12 mestih. Z devetimi je vse dogovorjeno, pri treh pa obstaja nekaj težav, zato se bomo o tem pogovarjali še naprej," je v pogovoru dejal Čeferin, ki ni izdal, o katerih državah oziroma mestih je govora.

Dejal je, da so pri Uefi pripravljeni na rezervne scenarije, po katerih bi prvenstvo, ki je bilo zaradi novega koronavirusa prestavljeno za eno leto in bo potekalo med 11. junijem in 11. julijem 2021, izpeljali tudi v osmih državah.


Prvenstvo bodo sicer gostile Velika Britanija (London in Glasgow), Nemčija (München), Italija (Rim), Azerbajdžan (Baku), Rusija (St. Peterburg), Madžarska (Budimpešta), Romunija (Bukarešta), Nizozemska (Amsterdam), Španija (Bilbao), Irska (Dublin) in Danska (Koebenhavn).

Dpa poroča, da je doslej nekaj pomislekov glede organizacije tekem izrazil španski Bilbao, Iz Münchna pa so po njihovih navedbah potrdili organizacijo tekem.

Čeferin se je v pogovoru za beIN Sports pomudil tudi pri nadaljevanju bundeslige. Odločitev oblasti in zvez je še enkrat več pozdravil. "Ljudje so depresivni, ker so toliko časa zaprti in ker vlada toliko negotovosti. Nogomet bo v njihova življenja vpeljal staro rutino in pozitivno energijo," je dejal slovenski odvetnik.

Obenem je pohvalil sodelovanje nemškega vrha politike, stroke in nemških nogometnih organov ter dodal, da gre za več kot le nogomet in za dober nastavek za prihodnost. Poudaril je, da je ljudem lažje ostati doma, če lahko po televiziji spremljajo športno dogajanje.

Značke: nogomet, uefa, ep

Članki iz rubrike