evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

il
il
0 08.05.2020 12:39:52

Nekdanji veliki up MARIBORA je EPIDEMIJO izkoristil za to, da se ukvarja s ... SADJARSTVOM!

Profimedia
Pozimi je Luka Štor zapustil dresdenski Dynamo, kamor je odšel le pol leta prej. Kar nekoliko presenetljivo se je vrnil v Slovenijo, nemški drugoligaš ga je namreč do konca sezone posodil Aluminiju. Trenutno pa 21-letni napadalec doma okreva po poškodbi gležnja.

Na dokončno odločitev o tem, kaj bo s sezono, čaka doma, v Velikih Žabljah pri Ajdovščini. Čeprav ni nogometno dejaven in čeprav se je posvetil predvsem okrevanju, mu tam nikakor ni dolgčas. Vipavska dolina je znana po pridelavi sadja in tudi pri Štorovih se ukvarjajo prav s tem, pri čemer je v dogajanje aktivno vpleten tudi naš sogovornik.

"Dela ne manjka, ves čas se nekaj dogaja in dan na tak način hitro mine." Bo pa letina veliko slabša, kot je kazalo po prvem toplem vremenu, ki je zajel njihove kraje. Temu je namreč sledila zmrzal, ki je uničila velik del pridelka. "Lepo je kazalo, toda prišla je pozeba in naredila veliko škode, v povprečju bo ostala tretjina predvidene letine, ampak tako je. Vsako leto je nekaj narobe in včasih se človek vpraša, ali se je sploh smiselno ukvarjati s tem. Vloženega je toliko dela, potem pa ti taka stvar vse odnese,« je tegobe, ki so tako zelo značilne za to gospodarsko panogo, razložil Luka Štor, nato pa smo ga vprašali, kdaj je nazadnje na domačem posestvu toliko delal. »Joj, kar dolgo se že nisem ukvarjal s sadjem, verjetno odkar sem odšel v Maribor, leta 2013.« Lahko bi celo rekli, da je bil takrat praktično še otrok, saj se je v štajersko prestolnico odpravil s 15 leti.

Značke: luka-štor, aluminij

Članki iz rubrike