sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

nu
nu
3 08.05.2020 10:34:30

Marko Šuler BREZ DLAKE na jeziku: Najbolje bi jo bilo PREKINITI! In RAZŠIRITI prvo ligo!

Drago Wernig - TAKA
Nekdanji branilec Maribora Marko Šuler o aktualni situaciji v slovenskem nogometu.

Upokojeni nekdanji branilec Maribora in zdajšnji predsednik slovenskega drugoligaša Dravograda Marko Šuler je v intervjuju za Sportal spregovoril o razmerah v slovenskem nogometu. Kot pravi sam, bi najraje prekinil drugo slovensko nogometno ligo, zavzema pa se za nadaljevanje prve slovenske lige in po koncu sezone tudi razširitev. Kot pravi sam, so štirje ali celo šest (če štejemo zraven še pokal) večnih derbijev v eni sezoni preprosto preveč. 

"Scenarij je podoben za prvo in drugo ligo, le da je v drugi ligi bolj zahtevno stanje. Z večino klubov smo v stiku, prva četverica (Koper, Gorica, Radomlje in Nafta, op. p.) pa je za moje pojme prvoligaška. Če bi vprašali mene, bi drugo ligo v tem trenutku prekinil, hkrati pa razširil prvo ligo. Zdaj je idealen čas za razširitev," je dejal Šuler. 

In nadaljeval: "Kar pa se tiče prve lige, nisem za to, da bi se odpovedala. Tam se igra za naslov, za Evropo, vstopnice je treba podeliti na igrišču, to je pomembno. Za drugo ligo pa je drugače. Pri nas ni toliko sponzorskih pogodb, televizijskih pravic, tudi prodaja igralcev ni velika. Če se igra pred praznimi tribunami, je to za gostitelja v drugi ligi velik strošek. Kdo bo to pokril? Načina še nismo našli, a se trudimo. Bo pestro, vendar bo NZS najbolje vedela, kaj narediti. Ga pa ni scenarija, ob katerem bi bili vedno zadovoljni prav vsi."

Dodatno je pojasnil tudi, zakaj bi sam razširil slovensko prvo ligo: "Če vprašate mene, prvoligaški format lige z desetimi klubi ne služi nikomur. Ne finančno ne tekmovalno. To omenjam že nekaj časa. Koper in Gorica trenutno v drugi ligi zelo izstopata. Če je možnost za razširitev, je napočil pravi trenutek. S tem enostavno rešiš veliko težav. Ko sem bil pri Mariboru, smo igrali z istim tekmecem vsaj štirikrat v eni sezoni. To je že kar nezanimivo za gledalce. Ponavljajo se tekme, izgubi se žar, ki dela nogomet tako zanimiv. Poglejte večne derbije. Štirikrat smo ga imeli v sezoni, če pa smo se srečali še v pokalu, pa jih je bilo lahko tudi šest. Šest derbijev z Olimpijo pa je vendarle preveč za eno sezono. Razumem, da se je prej tako igralo, ker klubi niso bili na isti ravni. Zdaj pa imamo močne drugoligaše, ki ne bi bili kanta za nabijanje. Tako kot to zdaj dokazujeta Tabor in Bravo, ki se enakovredno kosata z vsemi. Rudar Velenje ima v tej sezoni resda težave, a jih absolutno vidim v prvi ligi. Ni kaj, zdaj je idealen trenutek za širitev prve lige. To bi rešilo drugo ligo, saj bi s tem rešil izpad iz druge lige v tretjo." 

Članki iz rubrike