nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 08.05.2020 09:35:38

V Fazaneriji PRIZNALI! Ta VELIKA KLUBA sta nam VZOR, po pandemiji dogovorjeno srečanje

Aleš Cipot
Soboški prvoligaš navezuje stike z boljšimi od sebe.

V obdobju, ko se je Mura začela vračati na nekdanja pota, je duhove burila zamisel, da bi se črno-beli morda lahko povezali s kakšnim uspešnim tujim klubom iz soseščine in postali na nek način njegova podružnica. "O tem nismo le razmišljali, ampak smo tudi že poskusili, vendar se ni obneslo najbolje. Prepričali smo se, da je najboljša pot za Muro vzgajanje lastnih igralcev; perspektivne lahko prodamo večjim klubom in tako smo po finančni plati odvisni predvsem sami od sebe in lastnega dela. Vzgajanje igralca za druge klube pač ni vedno najboljša praksa. Smo pa v stikih s predstavniki Salzburga in zagrebškega Dinama. Njun model delovanja nam je zelo všeč in posamezne dobre poslovne prakse obeh klubov preizkušamo in prenašamo v naše okolje," je v pogovoru za Vestnik razkril Denis Rajbar.


Zdaj ni več skrivnost, da je bila ena od zamisli, ki se je začela uresničevati, tesnejše sodelovanje murašev z Rijeko. Posledica tega je bil tudi prihod Ivana Nevistića, ki je imel status posojenega igralca hrvaškega prvoligaša z Rujevice. Toda v Murski Soboti se ni zadržal dolgo, saj je za takšen scenarij poskrbel podpis pogodbe z Matkom Obradovićem. Enaindvajsetletni čuvaj mreže se kmalu vrnil v Varaždin, kamor ga je Rijeka posodila že sezono prej, vmes pa je za Muro uspel debitirati na pokalni preizkušnji v Rogaški Slatini - v prvenstvu je šestkrat sedel na klopi za rezervne igralce.

V Fazaneriji so se torej odločili za usmeritev, da si bodo prizadevali cilje uresničevati s svojimi igralci, morebitne posojene moči pa bodo veliko prej izjema kot pravilo. V tem trenutku Mura v kadru prve ekipe tako nima niti enega, ki bi imel takšen status. "Odločili smo se, da ne bomo razvijali igralcev za druge klube. Vzgajamo svoje," je ponovil Denis Rajbar, ki pa zagovarja sodelovanje drugačne vrste. "Uporabne informacije boljših od tebe so vedno koristne, dobrodošle. Z Dinamom imamo že lep čas odlične odnose, v obdobju, ko se je zanimal za enega od naših igralcev, smo tesnejše stike vzpostavili tudi z avstrijskim Red Bullom. To sta prijateljska kluba, ki sta nam hkrati vzor. Ko se bodo razmere zaradi koronavirusa umirile in bo pandemija za nami, tako med drugim že imamo dogovorjen obisk v Salzburgu."

Članki iz rubrike