nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
0 08.05.2020 10:33:10

DRAMA ZVEZDNIKA 1. SNL. Obtičal daleč od Slovenije, rešujeta ga VLADI DVEH DRŽAV

Ekipa bo nekaj časa vadila brez glavnega trenerja.

Po rahljanju športnih ukrepov so v Sežani v vmesnem obdobju. "Fantje nadaljujejo individualno vadbo, a imajo odslej na voljo tudi kondicijskega trenerja. Ali bodo delali pod njegovim vodstvom, je njihova izbira, nekateri so to možnost izkoristili. Danes in jutri bomo dodali še kakšnega trenerja, začetek organiziranih treningov pa je predviden je za ponedeljek," je trenutne razmere na Krasu opisal direktor Davor Škerjanc, ki v teh dneh obilo časa namenja reševanju problema. Velikega problema. Mauro Camoranesi je namreč ob prekinitvi prvenstva odpotoval v Argentino in kakopak je bilo že takrat jasno, da to v nastalih razmerah ni bila najbolj modra odločitev. Zdaj se je nekdanji zvezdnik Juventusa znašel v težavah, saj je pandemija poskrbela, da je v deželi dvakratnih svetovnih prvakov letalski promet povsem obstal. Vlada je komercialne lete prepovedala vse do 31. avgusta. "Drži, trener je še vedno v Argentini, z njegovim vračanjem imamo težave. Položaj je neroden, a ga rešujemo," je potrdil direktor Tabora. "Tako kot je naša vlada vračala slovenske državljane iz tujine, imajo tudi italijanski državljani možnost s posebnimi leti iz Argentine priti v Italijo – tudi Mauro Camoranesi, ki je italijanski državljan s prebivališčem v Italiji. Poskušamo najti rešitev in nadvse si prizadevamo, da bi nam uspelo," je nadaljeval Davor Škerjanc.
Tabor se je obrnil tudi na slovensko veleposlaništvo v Argentini. "Da, storili smo tudi to, vendar nam niso uspeli pomagati. To ni v njihovi domeni, so nas pa napotili na druge institucije, ki se s tem ukvarjajo."

camoranes jki
Jurij Kodrun

Popolnoma jasno je, da zvenečega imena 1. SNL nazaj ne bo še nekaj časa. "Dokler se nam Mauro ne bo pridružil, bodo treningi potekali pod vodstvom njegovih sodelavcev. Seveda to ni dobro, ker ni samo trener, pač pa tudi organizator dela, avtoriteta ... Če je z ekipo glavni trener, je seveda drugače, a glede na to, da smo v obdobju, ko klasični treningi še niso dovoljeni, verjamem, da ga bomo prestali brez večjih preglavic," se je odzval snovalec kadrovske politike v prvoligašu iz Sežane.

Članki iz rubrike