favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 06.05.2020 13:18:50

Presenetljivo?! Matjaž KEK je pometel s konkurenco! Njegova prednost v primerjavi z drugimi kandidati pa NORA!

Martin Metelko
Slovenski nogometni strokovnjak Matjaž Kek je najboljši trener HNK Rijeka med letoma 2010 in 2020, so ocenili privrženci tega hrvaškega kluba. Ankete se je udeležilo 2240 navijačev Rijeke, 90,2 odstotka pa je glasovalo za Keka, so objavili na spletni strani hrvaškega prvoligaša. Poudarili so, da izbira Keka nikakor ne preseneča.

Slovenski trener je prvo tekmo na klopi Rijeke vodil 7. marca 2013, ostalo je zgodovina, so zapisali na spletni strani reškega kluba.

Kek, trenutno selektor slovenske izbrane vrste, je poživil Rijeko, ki je začela s sijajnimi rezultati v kratkem času. Že v sezoni 2013/14 so se uvrstili v skupinski del tekmovanja evropske lige, potem ko so izločili nemški Stuttgart.

Rijeka je pod taktirko Keka dosegla tudi svoj zgodovinski prvi naslov državnega prvaka v sezoni 2016/17, po zmagi v pokalnem tekmovanju pa je osvojila dvojno krono. Kek je do 9. septembra 2017 vodil kvarnersko ekipo na 274 tekem in je postal trener z najdaljšim stažem na klopi kakšnega hrvaškega prvoligaša, so še zapisali.

Za Kekom so se uvrstili njegov naslednik Igor Biščan, nekdanji trener ljubljanske Olimpije, ter nekdanja trenerja Elvis Scoria in Nenad Gračan.



Navijači niso niti omenili preostalih treh trenerjev, ki so še vodili Rijeko v prejšnjem desetletju; to so Alen Horvat, Dragan Skočić in Ivo Ištuk.

Rijeka je v novo desetletje vstopila z novim slovenskim trenerjem, Simonom Rožmanom, ki je lani prevzel moštvo od Biščana. Rožman od začetka tedna znova vodi vadbo reških nogometašev na zelenici Rujevice, potem ko je 15 dni organiziral treninge v samoizolaciji, ki jo je prestal v prostorih stadiona.

V hrvaški nogometni zvezi pričakujejo, da bodo v dogovoru z epidemiologi lahko nadaljevali prvoligaške tekme od 6. junija, je danes poročal novičarski portal index.hr.

Kot generalni preizkus načrtujejo tekmi polfinala pokalnega tekmovanja v soboto, 30. maja, ko naj bi Rijeka gostila Osijek. Nadaljevanje tekmovanja bo potekalo brez gledalcev na stadionih.

Članki iz rubrike