zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

rb
rb
2 25.04.2020 16:56:40

Pobuda prvoligašev BURI DUHOVE. To NI stališče klubov 1. SNL. To je stališče NEKAJ klubov. O tem sem prepričan!

Grega Wernig
Razprave o popolnitvi lig za prihodnjo sezono bodo očitno nadvse vroče.

Slovenski prvoligaši so pred dnevi v posebni izjavi za javnost izrazili tako imenovano željo 9+1, ki pomeni, da bi v tej sezoni v primeru nadaljevanja prvenstva izpadla zgolj zadnjeuvrščena ekipa, kar bi hkrati seveda pomenilo, da dodatnih kvalifikacij ne bi bilo oziroma bi iz 2. SNL napredoval le prvak. V tem trenutku so vodilni Koprčani, za njimi so Goričani, ki jim je pobuda elite pošteno dvignila pritisk. 


"S takšnim predlogom se ne moremo strinjati, z njim se ne bomo sprijaznili. Prav tako nas moti, da se z nami ni nihče posvetoval o ničemer, nihče nas ni vprašal ničesar," se je odločno odzval športni direktor Gorice Miran Burgić.

V nadaljevanju pri nekdanjem odličnem napadalcu ostrine ni manjkalo. "To ni stališče klubov prve lige, to je stališče nekaj klubov, ki so pač napisali neko izjavo. Po informacijah, ki jih imam, sem o tem prepričan. Prav tako vem, da si manjši klubi prizadevajo za razširitev lige, večji, uglednejši, se s tem ne strinjajo. Kot sem že dejal, se s takšno idejo ne moremo in se ne bomo sprijaznili. V tej sezoni je bilo preveč vloženega v to, da bi se Gorica vrnila v prvo ligo, preveč je na kocki, da bi morda na tak način ostali brez tega. Na srečo gre za predlog, za željo nekoga, škarje in platno sta seveda v rokah NZS, ki si mora pri vsaki odločitvi prizadevati, da bi kogarkoli čim manj oškodovala. A takšna pobuda in predvsem način, na katerega je bila predstavljena, nam niti po naključju nista všeč. In to je tudi naše sporočilo zvezi. Če se prvenstvo odigra do konca, so pravila takšna, kot so bila pred začetkom sezone," je poudaril Miran Burgić.


Goričanom tekmovalnih ambicij ne manjka kljub spoznanju, da razmere v klubu niso navdušujoče, pandemija je vse skupaj še otežila. Hari Arčon je pred dnevi v Delu razkril, da so se v klubu pogovarjali o vseh možnih različicah nadaljevanja, omenil je celo morebitni zasuk k amaterizmu. "Drži, da stanje ni bleščeče, in tudi zato je še toliko bolj pomembno, da se vrnemo v prvo ligo. Gorica je klub, ki si je od nekdaj dobršen del sredstev zagotavljala s prodajo igralcev, kar je kajpada lažje na prvoligaškem prizorišču. V tej obliki bomo v drugem kakovostnem razredu tekmovanja težko preživeli. Za to potrebujemo prvo ligo, potrebujemo jo za delovanje na primerni ravni," je brez olepševanja povedal snovalec kadrovske politike v slovenskem Las Vegasu in sklenil: "Ne dvomim o tem, da si zaslužimo drugačno obravnavo, kot smo je trenutno deležni. Smo štirikratni prvaki, klub ima dolgo tradicijo, vzgojil je številne reprezentante."

Članki iz rubrike