Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ro
ro
25.04.2020 14:28:24
Deli članek:

DINAMO, INTER …? Seveda laska, toda ... Novi trener MARIBORA pojasnil, zakaj se je odločil za LJUDSKI VRT

sn

Ponudba vijoličastih ni bila edina, ki ko je Sergej Jakirović imel na mizi.

Sergej Jakirović je že nekaj dni novi trener Maribora, vendar svojih novih varovancev že nekaj časa ne bo spoznal. Za zdaj še ni znano, kdaj se bodo ekipe lahko vrnile k treningom v vsaj manjših skupinah, poleg tega bo 43-strokovnjak po prihodu v štajersko prestolnico najprej moral v izolacijo.

"Trenerski vzpon Sergeja Jakirovića se nadaljuje," so ustoličenje naslednika Darka Milaniča pod Kalvarijo komentirali hrvaški mediji, ki imajo o njem zelo visoko mnenje in tudi zato pač ni presenečenje, da je imel na mizi še kakšno ponudbo.

"Stiki z Mariborom so postali bolj intenzivni v zadnjih dveh tednih, po odhodu iz Velike Gorice je bila moja prva želja preizkusiti se v tujini. In želel sem v ekipo, ki se bori za najvišja mesta. Športnemu direktorju Oliverju Bogatinovu se zahvaljujem za zaupanje in storil bom vse, da bi ga upravičil," je v pogovoru za Sportske novosti povedal Sergej Jakirović, ki se je omenjal tudi v kominacijah za trenerja druge ekipe Dinama, kjer bi prevzel vlogo Igorja Jovićevića, v svoje vrste ga je vabil tudi Inter iz Zaprešića.

"Seveda vam laska, ko se omenjate kot možen kandidat za trenerja Dinama. Ali je to prva ali druga ekipe, je nepomembno. Ampak z modrimi sem imel le določene neuradne stike, Inter je bil resna opcija. Toda odhod v Maribor je bil vedno na prvem mestu," je poudaril nekdanji igralec Korotana.