Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

ro
ro
0 25.04.2020 10:59:33

Koronavirus gor ali dol. Kmalu NOVA PRIDOBITEV v FAZANERIJI, Mura vložila 200 tisoč evrov

Aleš Cipot
Prekmurski nogometni hram se ureja in posodablja.

Čeprav prevladuje nogometno mrtvilo, pa ne mirujejo naložbe v prekmurski nogometni hram. Ta se nenehno ureja in posodablja, kot smo že poročali, trenutno poteka zamenjava dozdajšnjih raznobarvnih sedežev na tribunah. Opravljenega je okrog 80 odstotkov dela in kmalu bo stadion s 4721 sedišči obarvan zgolj v črno-belo. Tik pred dokončanjem je tudi prenova srednjega stolpa za snemanje na vzhodni tribuni, dela na levem in desnem pa so že končana. V zastekljeni prvi etaži bo prostor za studio, v drugi, prav tako zastekljeni, bodo novinarji, na najvišji bodo nameščene kamere.

Zelo kmalu se bo začel še en projekt, za marsikoga precej presenetljiv. "Načrtujemo pokritje vzhodne tribune ob kopališču, in to že v kratkem, v približno mesecu dni. Streha bo taka kot na preostalih tribunah, bo pa seveda trenutno precej nižja, saj je vzhodna tribuna občutno nižja od ostalih, streha pa ne sme motiti pogleda kamere in novinarjev na igrišče. Tako stolpi kot streha nad vzhodno tribuno in večina drugih naložb so zasnovani v skladu z nastajajočim idejnim načrtom stadiona Fazanerija, kakršen bo v bližnji prihodnosti. Ko bomo na tem mestu nekoč obstoječo vzhodno tribuno podrli in zgradili novo, bomo streho zgolj premestili na novozgrajeni objekt," je v pogovoru za Vestnik razkril Denis Rajbar.
Stroški nakupa novih sedežev so približno 45.000 evrov, postavitev stolpov je vredna okrog 130 tisočakov, klub pa je medtem prevzel tudi vzdrževanje igralne površine, ki že dalj časa ni v najboljšem stanju, in za nakup potrebne mehanizacije odštel 30 tisoč evrov.

Kot je znano že nekaj časa, je v prihodnje predvidena tudi premestitev igrišča za 16 metrov proti glavni tribuni. Šele takrat bo čas za rušenje obstoječe in gradnjo nove vzhodne tribune, idejni načrti za premestitev igrišča so že pripravljeni. Zajemajo odstranitev približno 60 centimetrov zgornjega sloja trave in zemlje, namestitev novega drenažnega sistema, navoz novega materiala, položitev cevi za ogrevanje in hibridne trave najvišje kakovosti.

Članki iz rubrike