Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

rb
rb
2 25.04.2020 09:35:06

Novi trener Maribora RAZKRIL: Bil sem v pisarni pri DARKU MILANIČU, ko sem prejel klic ...

Tom Dubravec / CROPIX
Strateg vijoličastih se je pod Kalvarijo že mudil v različnih vlogah.

V Ljudskem vrtu so ustoličili novega trenerja. Naslednik Darka Milaniča je postal Sergej Jakirović, ki je podpisal dveletno pogodbo, 43-letni strokovnjak s hrvaškim in potnim listom Bosne in Hercegovine je na zadnje sedel na klopi HNK Gorica, ko je novinca v hrvaški prvoligaški druščini skoraj pripeljal do evropske vozovnice, vmes je postal 'strup' za na papirju močnejše tekmece.

Ob tem je zanimivo, da Ljudski vrt zanj ni novo okolje, spoznaval ga je v različnih vlogah. "Ker sem igral pri Korotanu, v letih 2000 do 2002, je bila ena izmed mojih prvih tekem prav v Ljudskem vrtu. Moram se pohvaliti, da smo uspeli zmagati s 3:1, kar je bil velik dosežek takrat za Korotan. Tukaj sem pred dvema letoma opravil tudi strokovno prakso med šolanjem za Uefino Pro-licenco pri kolegu Milaniču. Takrat sem spoznal, da je klub odlično organiziran, da je ekipa zelo dobra, z Darkom sva se o tem veliko pogovarjala. Dvakrat smo med reprezentančnim premorom organizirali tudi pripravljalni tekmi, ko sem vodil moštvo Gorice, a nas je Maribor obakrat premagal, bil je boljši. Moram pa omeniti, da sem si s tribune ogledal tudi tekmo Maribor – AIK Stockholm, ko je Maribor zmagal z 2:1. Tedaj sem v živo občutil ozračje na stadionu, tako da dobro vem, kaj prihajam in se zelo veselim," je v pogovoru za spletno stran 15-kratnh slovenskih prvakov povedal Sergej Jakirović.

Nogometna javnost pri južnih sosedih ga je začela spoznavati, ko je bil uspešen v drugem kakovostnem razredu tekmovanja. "Opozoril sem nase v drugi hrvaški ligi, ko sem vodil Sesvete in odzvala se je Gorica. Spomnim se, da sem bil takrat prav v pisarni pri Darku Milaniču, ko sem prejel klic. Življenje piše lepe zgodbe in res nihče ni pričakoval, da bomo z Gorico osvojili v prvi sezoni med prvoligaši 5. mesto ter se do zadnje sekunde borili za Evropo. Želja je bila 8. mesto, zagotovitev obstanka brez stresa. Ko pa se ponudi priložnost, ko te igralci spremljajo, je bila moja edina naloga, kako jih prepričati, da se nam ni treba bati nikogar in da lahko vsakogar premagaš, če imaš delovno etiko ter se trudiš po najboljših močeh. Uspeli smo postaviti tudi nekatere rekorde, kot novinci v ligi smo osvojili 59 točk, to je bil velik dosežek. Ob tem smo nanizali šest zaporednih zmag v gosteh, kar je nazadnje uspelo Hajduku davnega leta 1992. Uveljavili smo številne igralce, prislužili klubu, kot je Gorica, s štirimi prestopi precej denarja. Postali smo hit, presenečenje prvenstva, a sem tedaj rekel, da se to lahko zgodi v petih, desetih tekmah. Ko ti uspe v 60., pa gre za potrditev kontinuiranega dela, za kvaliteto moštva in strokovnega štaba," pravi novi strateg vijoličastih.

Članki iz rubrike