Manca Špik Dobra karma

Manca Špik s hčerko preseljena na povsem ...

Vesna Šošterič (2) Svet24.si

Razvpita resničnostna zvezdnica išče moškega

HUAWEI_P40_0021 Svet24.si

Pet razlogov, zakaj izbrati Huawei P40 lite

Dejan Židan in Tanja Fajon Svet24.si

Židan ob odstopu: "Prišel je čas, da slovensko ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Razkrivamo poti provizij za TEŠ6

Soraja 2 Odkrito.si

Torbica za 3.000 evrov in še kaj!

Mijo Matić Njena.si

Takole po karanteni uživa sanjski Mijo

sta
sta
0 25.04.2020 09:07:44

Fifa bo v Slovenijo TAKOJ nakazala 500 TISOČ DOLARJEV, a to še ni vse ...

Grega Wernig
Svetovna krovna organizacija bo zaradi nastalih razmer pomagala svojim članicam.

Fifa bo po vzoru evropske krovne organizacije v času pandemije novega koronavirusa pospešila izplačilo 150 milijonov dolarjev (139 milijonov evrov) svojim 211 državam članicam za operativno financiranje za 2019 in 2020. Gre za prvi korak načrta pomoči nogometni skupnosti med koronavirusno krizo, je sporočila krovna svetovna organizacija.

"Pandemija je celotni nogometni skupnosti navrgla nepredstavljive izzive in kot krovna svetovna organizacija nogometa je naša dolžnost, da pomagamo in podpiramo vse, ki se soočajo s hudimi težavami," je dejal predsednik Fife Gianni Infantino. "To se začne z zagotavljanjem takojšnje finančne pomoči našim članicam, med katerimi se jih veliko sooča z resno finančno krizo," je pristavil prvi mož svetovnega nogometa, ki je ta čas med zdravstveno krizo skoraj povsem obstal.

Nekatera ligaška tekmovanja so sicer napovedala, da se počasi vračajo na igrišča pred praznimi tribunami, druga pa so na robu črtanja domačih prvenstev. Fifa je sporočila, da bo vsa denarna nakazila, ki bi jih zveze morale dobiti šele julija, izplačala takoj in še pred običajnim izpolnjevanjem specifičnih meril. Vsaka od 211 držav članic Fife bo takoj prejela po 500.000 dolarjev ter še vse morebitne preostale zaostanke plačil iz 2019 in 2020.

Skupnih 150 milijonov dolarjev pomoči prihaja iz Fifinega programa Naprej 2.0, ustanovljenega leta 2016, ki bo v obdobju 2019 do 2022 članicam namenil skupno kar 1,746 milijarde dolarjev (približno 1,6 milijarde evrov) sredstev.

"Poteza je del dolgoročnejšega načrta pomoči, ki ga razvijamo za naše članice," so še zapisali pri Fifi, pri tem pa niso navedli, kakšne bodo nadaljnje poteze.

Značke: fifa, nzs, denarna-pomoč

Članki iz rubrike