slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

polna-luna Svet24.si

Majska polna Luna: Čas iskanja in vzpostavljanja ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

pogacar (2) Ekipa24.si

Giro, Tour in Vuelta v enem letu? Pogačar brez ...

poroka-na-prvi-pogled, irena Njena.si

Poroka na prvi pogled: Irena razgalila surovo ...

josip ilicic mm Ekipa24.si

Noro, kako so Srbi 'pozdravili' vrnitev Josipa ...

rb
rb
1 25.04.2020 08:57:53

Po prekinitvi še RAZVELJAVITEV prvenstva, kar je sprožilo OGORČENJE. To je SRAMOTA!

Profimedia
Na Nizozemskem brez prvaka, prav tako nobena ekipa ne bo izpadla.

Nizozemska zveza KNVB je po zasedanju izvršnega odbora uradno končala sezono, ki jo je prekinila pandemija novega koronavirusa. Pri tem je odločila, da prvaka za sezono 2019/20, ki jo je zaustavil covid-19, ne bo razglasila. Nizozemska vlada je prepoved organizacije javnih dogodkov podaljšala do 1. junija.

Nizozemska je tako postala prva članica Uefe, ki je predčasno končala prvenstvo. Vodilna ekipa na lestvici je Ajax, ki ima tako vstopnico za ligo prvakov, čeprav si je v času prekinitve prvenstva devet krogov pred koncem čelo lestvice delil z AZ Alkmaarjem, ki je zmagal v obeh medsebojnih obračunih, a ima velikan iz Amsterdama ob enakem številu točk boljšo razliko v golih. AZ si bo prav tako prizadeval za uvrstitev v najprestižnejše tekmovanje, pridružil se bo drugemu krogu kvalifikacij.

"Ogorčeni smo zaradi takšne odločitve. Predlagali smo nekaj scenarijev v primeru prekinitve prvenstva, vendar niti eden ni bil sprejet. Lahko bi igrali play-off, ki bi določil, kdo bo šel v kateri krog kvalifikacij, ne pa tako. Vedno smo bili za dialog, ki ga tokrat ni bilo," se je odzval direktor kluba iz Alkmaarja Robert Eenhoorn. PSV, Feyenoord in Willem II bodo igrali v ligi Europa, a vse to seveda v primeru, če bo Uefa nizozemsko odločitev sprejela kot razumljivo.


Prav tako ne bo nihče izpadel iz lige, kar pomeni, da nihče iz druge lige ne bo niti napredoval, kar je sprožilo ogorčenje drugoligaša Cambuurja, ki ima na lestvici 11 točk prednosti in je bil na prahu uvrstitve med elito. »To je največja sramota v zgodovini našega športa. Imamo 11 točk prednosti. Ko sprejmete takšno odločitev, potem veste, da obstaja ozadje, dogaja se nekaj grdega. Ker to ni več šport. Uefa je poudarila, da je treba upoštevati športne argumente, toda to, kar se je zgodilo, je pod vsako ravnjo,« je odločen trener Henk de Jong.

Članki iz rubrike