elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Videti je, kot bi speča deklica odpirala oči Odkrito.si

Mrtva deklica, ki mežika ...

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

nu
nu
4 24.04.2020 17:29:09

ŠOK v Srbiji: Nogometaši se bodo na igrišče vrnili ŠELE ...

Reuters
Medtem ko v različnih evropskih državah že sproščajo ukrepe, povezane z zajezitvijo novega koronavirusa, so v Srbiji še vedno v veljavi zelo stroga pravila, med katerimi je tudi policijska ura.

Čeprav naj bi se po nekaterih informacijah tamkajšnje nogometno prvenstvo nadaljevalo sredi maja, se to vendarle zdi veliko preveč optimistično. Zadnjo besedo bodo imeli strokovnjaki, seveda pa bo njihova odločitev odvisna od dogajanja s koronavirusom.


Doslej so v Srbiji zabeležili prek 7000 uradnih okužb, ob tem pa je 144 zaradi novega koronavirusa tudi umrlo, še vedno pa imajo v Srbiji policijsko uro. Tamkajšnji epidemiolog Predrag Kon je zdaj močno razburil športno javnost, ko je govoril o počasnem sproščanju ukrepov in ob tem povedal tudi, kakšno je njegovo mnenje o organiziranjo športnih prireditev.

"Situacija se mora umiriti do te mere, da virusa sploh več ne zaznavamo, to pa lahko pričakujemo šele poleti. Prej se bo to zelo težko zgodilo. Do takrat se bo življenje počasi vračalo v normalo. Tako bo še vedno v veljavi policijska ura in prepovedano bo zbiranje na javnih prostorih, postopoma bomo višali število ljudi, ki se bodo lahko zbirali, kar se bo verjetno nanašalo na zaprti prostor in o tem vas bo obveščala stroka. S temi odločitvami pa bodo povezane tudi odločitve okoli športnih prireditev in morebitne prisotnosti gledalcev," je dejal srbski epidemiolog.

Članki iz rubrike