Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
dm
dm
20.04.2020 07:12:00
Deli članek:

Darko MILANIČ je razkril VSE! Ali res ni več komuniciral z ZAHOVIĆEM?! Je res Zlatko vodil tekme MARIBORA?!

Drago Wernig - TAKA

Darko Milanič je prvič po odhodu iz Maribora spregovoril v izjemno obširnem intervjuju v tiskani izdaji Ekipe SN. Ena najbolj vročih tem je vsekakor njegov odnos z zdaj že nekdanjim športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem.

Kaj vam pove to, da je Zlatko Zahović že drugič odšel iz kluba takoj po tem, ko ste iz kluba odšli tudi vi?

Najprej sva skupaj igrala v klubu, potem sva skupaj igrala v reprezentanci, zdaj sva devet let skupaj delala pri Mariboru. Vzpostavila se je res močna vez. Kljub temu, da se je skozi čas ustvarila situacija, da sodelujeva bolj profesionalno, to ne drži izključno. On ni bil eden od mojih šefov, ampak nekdo, s katerim sem jaz preživel res velik čas svojega življenja. Ravno zaradi tega, zaradi preteklosti in sedanjosti, se je vzpostavil odnos, ki ga ne moreš narediti umetno. Dnevi, meseci, leta so ustvarili en tak poseben odnos. V vsem postaneš zelo povezan. Ne bom rekel, da postaneš odvisen, ker ima to morda negativno konotacijo. Če pol dneva, en dan ni komunikacije, je že čudno, kaj se dogaja?

Torej komunicirata tudi zdaj, ko nista več v Mariboru?

Da, slišiva se. Pred dvema dnevoma sva se slišala, povedala par besed in preprosto bodrila eden drugega. Zdaj tekmujeva v tem, kdo več prehodi. (smeh)

Ko govorimo o vajinem odnosu z Zlatkom, ne moremo mimo tiste tekme s Krškim. Vemo, kaj se je dogajalo po njej, na tiskovni konferenci. S tribune je bilo videti, da je Zlatko bil tisti, ki je delal menjave, ki je vodil tekmo. Kako se vi spominjate tistega dogodka? In vsega, kar se je dogajalo po njem? Je res vodil Zlatko? Je delal menjave? Zakaj niste prišli na tiskovno konferenco?

Tukaj bom čisto kratek: človeku se v življenju marsikaj zgodi, tudi neke stvari, ki jih ne bi želel, ki v nekem trenutku ne spadajo nikamor. Človeku se zgodi marsikaj, kar mu ni prav, čas pa potem pokaže, ali lahko greš naprej ali ne moreš iti. Ali lahko to pozabiš ali ne moreš. Ali ti je to pomembno ali ti ni.

Po tem dogodku se je veliko govorilo o tem, da nista v najboljših odnosih, da ne komunicirata.

Ni razmerja, relacije, odnosa, kjer ni včasih vmes tudi česa negativnega, nečesa, kar moraš rešiti. Živa bitja rešujemo in rešimo zadeve. In gremo naprej. To je neka normalna dinamika razmerja. Tudi v družini je tako. Dogaja se marsikaj, pa stvari rešiš. To ni nič nenavadnega. V vsak odnos moraš dati veliko mero osebnosti, veliko truda, da se vse skupaj neguje, da se znova vzpostavi neki želeni tok.

CELOTEN VELIKI INTERVJU Z DARKOM MILANIČEM NA 4 STRANEH  O PROTEKCIJI LUKE ZAHOVIĆA, O ZAMERAH OB ZALUČANI BAKLI PROTI NJEMU, O MOREBITNEM PREVZEMU OLIMPIJE IN ŠE IN ŠESI LAHKO PREBERETE V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.