blagajna, denar, kraja Svet24.si

V centru Ljubljane sta otroka učila tatinske ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

grad-poženik Necenzurirano

Bi kupili grad? Prodaja se tudi zaradi bivšega ...

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

slovenski navijac - turska novinarka Ekipa24.si

Huda scena! Slovenski navijač pristopil k turški...

aleš-valič Njena.si

Aleš Valič o odnosu z ženo, vnukih in svojem ...

koln nogomet siddharta euro 24 mm Ekipa24.si

Kakšna norišnica! Nepozabni prizori s koncerta ...

STA
STA
0 19.04.2020 19:18:53

WAYNE ROONEY: Mislim, da ne bo dolgo, ko mi bo ON odvzel rekord

Profimedia
Nekdanji angleški reprezentant Wayne Rooney je najboljši strelec v zgodovini izbrane vrste in klubskega velikana Manchester Uniteda. A poudarja, da bi moral doseči več golov, čeprav samega sebe ne vidi kot naravnega strelca.

Rooney, ki je kot najstnik zablestel pri Evertonu, se je Unitedu pridružil leta 2004 in zanj dosegel 253 zadetkov na 559 tekmah v 13-letnem obdobju pri rdečih vragih, ki so v tem času svoje vitrine dopolnili s kar nekaj lovorikami.

Zdaj 34-letni igralec in trener drugoligaša Derby Countyja je tudi najboljši strelec reprezentance, pred njim je bil rekorder Bobby Charlton, svetovni prvak z Anglijo 1966, Rooney pa ga je odnesel s prestola s 53 goli s 120 tekem.

Kljub tem številkam Rooney v svoji kolumni za Sunday Times poudarja: "Če sem povsem odkrit - in to bi vas lahko presenetilo - nisem naravni strelec. Nikoli nisem bil Gary Lineker ali Ruud van Nistelrooy. Nikoli se nisem imel za tovrstnega igralca. Res sem rekorder pri Manchester Unitedu in v reprezentanci in sem na to ponosen, ampak so bile in so boljše 'številke 9' od mene."



Rooney pravi, da je strelski rekorder postal le zaradi časa. "Za United sem igral 13 let, za reprezentanco 15. Imel sem čas izboljšati te rekorde. In če se ozrem nazaj, bi moral zadeti večkrat," meni Rooney.

Ta je kot naslednika na prvem mestu med strelci v reprezentanci izpostavil Tottenhamovega Harrya Kana, čeprav bi rad, da se ne bi toliko vračal nazaj kot v zadnjih dveh sezonah in bi ostal višje na igrišču. "Mislim, da ne bo dolgo, ko mi bo Harry Kane odvzel rekord. Ampak to bo ponosen trenutek zame. Nikoli nisem bil sebičen igralec in bilo bi lepo za Harryja in Anglijo, da bi prišel na vrh. Bobby Chalrton je čakal na izboljšanje rekorda 50 let, upam, da sam ne bom čakal tako dolgo."

Kot pravi Rooney, bi rekord pri Unitedu utegnil trajati dlje zaradi preprostega razloga - igralci bolj pogosto menjajo klube. "A naj dodam, če bi Lionel Messi ali Cristiano Ronaldo prišla na Old Trafford za konec kariere, bi ga verjetno zrušila v treh ali štirih letih," še piše Rooney.

Značke: nogomet, anglija

Članki iz rubrike