oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

kmetijaa11 Njena.si

Kmetija: Novi tekmovalci vas bodo prikovali pred ...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
5 17.04.2020 08:26:51

Težave za MARIBOR in Bogatinova! Glavni favorit za novega TRENERJA na pragu precej večjega projekta

www.alesfevzer.com
Maribor še vedno nima trenerja. Po odstopu Darka Milaniča je to vlogo sicer začasno prevzel Saša Gajser, ki je trenutni vršilec dolžnosti glavnega stratega vijoličastih, toda Oliver Bogatinov je javno priznal, da išče novega šefa stroke. In po naših zelo zanesljivih informacijah ga je našel v Igorju Jovićeviću, toda hrvaški strateg je prvi favorit za prevzem funkcije trenerja Dinama, zato bo moral športni direktor vijoličastih poiskati novo rešitev.

Komaj je zasedel pisarno, namenjeno snovalcu kadrovske politike pod Kalvarijo, že je moral Oliver Bogatinov pošteno zavihati rokave. Na eni strani številni sestanki z nogometaši, s katerimi želijo vijoličasti priti do nekakšnega konsenza pri zmanjšanju njihovih prihodkov, na drugi strani lov na novega trenerja. V Ljudskem vrtu so glede imena novega šefa stroke zelo skrivnostni. Bogatinov je potrdil le to, da iščejo novega trenerja, in nekako namignil, da bi lahko Saša Gajser v vlogi vršilca dolžnosti ostal do konca letošnje sezone, z novo sezono pa bi trenersko palico prevzel nekdo drug. Jasno, da se v javnosti ugiba, kdo bi lahko bil polnopravni naslednik Darka Milaniča. Omenjajo se številna imena, predvsem slovenska, toda kot smo ugotavljali v vašem in našem časniku, je pravih kandidatov za trenerski stolček bore malo. Vsaj ko govorimo o Slovencih. In če predpostavimo, da si želi športni direktor vijoličastih na klop posaditi znano, renomirano ime, ki ima v svojem življenjepisu zapisano tudi kakšno lovoriko oziroma kakšen velik uspeh.

Ravno zato, ker je seznam primernih slovenskih trenerjev tako zelo kratek – večina Slovencev, ki bi bili primerni za mariborsko klop, je tako ali tako v teh trenutkih nedosegljivih –, Bogatinov pogleduje tudi po tujih strategih. Kot je priznal v zadnjih nekaj intervjujih, je dobil v svoj nabiralnik več deset prošenj, večinoma tujih strokovnjakov, sam pa je po naših informacijah na mariborski klopi videl predvsem enega strokovnjaka. Hrvaškega trenerja, ki je že deloval v slovenskem nogometu – Igorja Jovićevića.

Kot so nam prišepnili dobro obveščeni viri, je športni direktor Maribora že povprašal nekdanjega velikega hrvaškega talenta, ki je prispel vse do Real Madrida, a zanj nikdar ni zaigral, ali bi se znova vrnil v slovensko prvo ligo in po Celju prevzel še Maribor, toda Jovićevićeve ambicije so v tem trenutku povezane z neko drugo klopjo, ne vijoličasto. Hrvaški mediji namreč prav njega vidijo kot glavnega kandidata za zapolnitev modre klopi, ki jo je ravno včeraj dokončno izpraznil izjemno uspešni Nenad Bjelica.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike