nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ba
ba
3 16.04.2020 20:22:59

Kdaj bodo SLOVENSKI PRVOLIGAŠI spet na igrišču? Razkrivamo najbolj OPTIMISTIČEN datum ...

Jurij Kodrun
Glede nadaljevanja sezone na sončni strani Alp je še naprej kar nekaj negotovosti.

Kdaj se bo nadaljevala nogometna sezona na sončni strani Alp, ostaja negotovo. Okvirni scenariji, ki so pripravljeni, naj bi bili znani v petek, ali ob koncu tedna, kot na dlani pa je, da so trenutno v ospredju profesionalci, ki jih je sicer kar lepo število tudi v drugoligaški druščini, kjer se bodo gotovo prav tako želeli ustrezno odzvati. Poleg tega velja dodati, da sta v polfinalu pokalnega tekmovanja dva drugoligaša (Radomlje, Nafta) ...

Vse je seveda odvisno od poteka pandemije, toda ob predvidevanju, da skupinski treningi pred prvomajskimi prazniki ne bodo dovoljeni, je bolj ali manj jasno, da je trenutno najbolj optimističen datum 23. maj. To bi pomenilo, da bi klubi po prazničnem koncu tedna dobili dovoljenje za vrnitev v običajen ritem treningov, ali če hočete, za vnovičen začetek priprav. Strokovnjaki so skoraj enotni, da bi nogometaši potrebovali vsaj okrog 20 dni, da bi bili spet pripravljeni na »največje obrate«, saj bi se s pretiranim hitenjem močno povečalo tveganje poškodb.

Do konca prvenstva je ostalo še 11 krogov, »na čakanju« so še dva termina v polfinalu Pokala Slovenije in finalni obračun za lovoriko. Skupno je torej odprtih 14 terminov. Če bi ostalo pri optimističnem scenariju in bi se žoga znova zakotalila 23. maja, bi se sezona v kolikor mogoče zgoščenem urniku (sobota-sreda-sobota) lahko končala do 8. julija, to pa bi bilo izjemno naporno zlasti za Aluminij in Muro, ki ju čaka še pokalni izziv. Kidričani in Sobočani bi potrebovali nekaj oddiha; vsaj kakšna sreda bi zatorej skoraj zanesljivo odpadla. To bi sezono malce podaljšalo, denimo do sredine julija, kar bi bilo nedvomno sprejemljivo, vendar je treba vnovič poudariti, da to velja za optimalne razmere. Prav tako najbrž ni treba posebej poudarjati, da bi tekme odigrali v odsotnosti gledalcev; prazne tribune naj bi bile stalnica (vsaj) do začetka prihodnje sezone.

Članki iz rubrike