Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

rb
rb
3 11.04.2020 09:19:31

ZAHOVIĆ UDARIL! Nižanje stroškov? Jaz bi RAVNAL DRUGAČE! Korona je PREMAJHNA ZA MARIBOR, ker ...

Jurij Kodrun
Kakšen mesec dni je Zlatko Zahović že nekdanji športni direktor Maribora.

Tole je samo nekaj od sila zanimivih odgovorov, ki jih je Zlatko Zahović povedal v obsežnem pogovoru za Ekipo SN. Spregovoril je, kaj si misli o napovedanih ukrepih v mariborskem klubu. 


Kakšna je po vašem mnenju prihodnost Maribora? Vsaj bližnja prihodnost.
Maribor bo največji športni zmagovalec koronavirusa. Ker je finančno tako dobro preskrbljen, da trenutne razmere ne bi smele vplivati na nič. Mislim, da bodo vsi prvoligaši imeli težave, Maribor jih po mojem mnenju ne bi smel imeti.

Toda v Ljudskem vrtu že nekaj časa na glas govorijo o racionalizaciji. To ne sovpada z vašimi besedami.
S tem se ne strinjam. Politika kluba je bila vedno varčevati za težke čase. Zdaj so prišli. Še enkrat, Maribor finančno stoji zelo dobro in vsem, ki so zdaj v klubu, je treba dati veselje, upanje, spoštovanje. In njihovim družinam. Ni jih treba pošiljati na čakanje, ker so klubu dali ogromno. In zdaj je čas, da jim vrne. Ker denar je. Zdaj je treba pokazati, koliko je Maribor pripravljen narediti za njih, kar je nadvse pomembno. To je potem ljubezen do kluba, ki se širi kot koronavirus. Poznejša racionalizacija je vedno dobrodošla, s tem se strinjam, takoj in zdaj ni potrebna. Klubi v tujini zmanjšujejo proračune predvsem zaradi izgubljenega prihodka od televizijskih pravic. Pri nas jih ni, mi plačujemo, da igramo. Z izjemo tekem z Olimpijo in Muro je preostalih 14 domačih preizkušenj strošek. To je Bojan Ban tudi javno povedal. Karanten, ki so prav tako strošek, ni, Maribor potemtakem v tem trenutku varčuje. Denar na računu pa je, ker smo vedno poslovali racionalno.


Ob sporočilih odgovornih iz Ljudskega vrta človek dobi drugačen občutek.
Poglejte, nočem se vpletati, lahko pa povem, da bi jaz ravnal drugače. Kot sem že dejal, smo v času, ko je treba ljudem nameniti pozitivne misli, jim dati vero v tisto, kar so delali, vero v klub. To potrebujejo, zdaj potrebujejo klub, ki mu dajejo vse. Mar ni nekaj najlepšega, da pride zaposlen iz kluba domov in reče družini: »Vsa čast Mariboru. Zaščitil nas je, ne bomo šli na čakanje, plača ostaja nespremenjena.« Tako ali tudi tako se gradi pripadnost do kluba. Kako bo v prihodnosti, ne vem, ampak to je stvar vodstva kluba, da bo poskrbelo, kako in kaj naprej. Da bo dovolj sredstev. Tako kot smo skrbeli v preteklosti, zato smo bili tam. Nobena »kuga« nas ni mogla zaustaviti, da ne bi bili uspešni. Kar zadeva prihodnost, je koronavirus premajhen za Maribor. Treba je ostati pozitiven, dajte ljudem vero.

PRVI VELIKI INTERVJU Z ZLATKOM ZAHOVIĆEM PO NJEGOVEM ODHODU Z MESTA ŠPORTNEGA DIREKTORJA MARIBORA! V NJEM JE SPREGOVORIL O SINU LUKI IN VPRAŠANJU PRIVILEGIRANOSTI, O AFERI IBRAIMI, VPLIVU NA TRENERJE MARIBORA, ODNOSU Z VIOLAMI, O TEM, ALI STA BILA ŠPORAR IN CIMEROTIČ RES NA PRAGU MARIBORA, O PRIHODNOSTI MARIBORA, O ALEKSANDRU ČEFERINU IN NJEGOVI TRENUTNI VLOGI, IN ŠE O MARSIČEM! VSE TO SI LAHKO PREBERETE V SOBOTNI ŠTEVILKI EKIPE SN IN NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike