Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
6 10.04.2020 17:44:56

V MARIBORU vračajo udarec OLIMPIJI: Da si zaslužite NASLOV PRVAKA?! Povejte nam, zakaj je lestvica ...

Grega Wernig
Slovenski klubski nogomet vse od začetka zaznamuje rivalstvo med Olimpijo in Mariborom. Toda zaradi pandemije novega koronavirusa sta oba kluba na prisilnem počitku. V trenutno prekinjeni ligi vodi Olimpija, branilec naslova Maribor pa je četrti. Pri slednjem bržčas tudi zato ponujajo zanimiv scenarij, če sezone ne bo mogoče izpeljati do konca.

Pri Olimpiji so v četrtek poudarili, da si želijo sezono končati na igrišču. Če pa to ne bo mogoče, pa opozarjajo, da so bili prav oni večino te sezone na prvem mestu. Novi športni direktor Maribora Oliver Bogatinov pa je v pogovoru za STA predstavil drugačen pogled na morebiten predčasen konec sezone, v kateri bi morali skupaj odigrati 36 krogov, prekinjena pa je pri 25.

"Če bi predčasno končali sezono, ne vidim razloga, zakaj bi bila trenutna oziroma lestvica po 25. krogu bolj verodostojna in regularna, kot denimo po 12. krogu. Dvanajst tekem je razlike navzgor ali navzdol, v nobenem primeru pa s tem ne odigramo celega prvenstva, kar je edino regularno," je menil Bogatinov in dodal, da je vse drugo bolj ali manj stvar interesov.

"To lahko ponazorim z naslednjim stališčem. Če bo na primer obveljalo tolmačenje, kot se je omenjalo v Angliji, da bi v primeru, če se prvenstvo ne odigra do konca, šteli rezultati prejšnje sezone, bi sprejeli takšen scenarij, saj nam je zdravje najbolj pomembno," je v intervjuju za STA povedal Bogatinov, ki je na mestu športnega direktorja najuspešnejšega slovenskega nogometnega kluba zamenjal Zlatka Zahoviča. Tega so tako kot trenerja Darka Milaniča odnesli slabši rezultati.

bogatinov gw
Grega Wernig

"Pandemija spreminja svet, tega se vsi dobro zavedamo in je opazno na vsakem koraku. V našem primeru pa smo začeli tudi novo poglavje po odhodu Zlatka Zahoviča in Darka Milaniča, najuspešnejšega športnega direktorja ter najtrofejnejšega trenerja. To so bili trije močni dogodki, ki so zaznamovali zadnje obdobje," je pojasnil Bogatinov in dodal, da je delo v tem času prilagojeno in vsakdanjik narekuje koronavirus.

"Veliko časa je namenjenega komuniciranju, spremljanju, upoštevanju vseh priporočil nogometnih organizacij in tudi vlade. Aktivnosti moštva se do preklica nadaljujejo z individualnim programom dela, nova navodila igralcem pa sledijo v odvisnosti od dogajanja v prihodnjih dneh. Igralcem je težko v trenutni fazi ravno zaradi negotovosti, vendar je prav prilagodljivost na razmere odlika, ki so jo že večkrat uspešno prikazali na igrišču, zato ne dvomim, da jo bodo tudi tokrat," je dejal nekdanji nogometaš, ki je po karieri nabiral trenerske izkušnje pri Aluminiju, pred tem pa v mladinski šoli Kopra, bil je tudi v strokovnem štabu Olimpije, pa trener Mure, pomočnik pri Kopru, deloval je tudi v Savdski Arabiji ...

Na vprašanje, kako realno je pričakovati, da se bo sezona odigrala do konca, pa je dejal: "Zdravje ljudi je na prvem mestu, to je naše temeljno izhodišče. Trenutno pa tudi milijon strokovnjakov skupaj ne more resnično napovedati konca pandemije, zato se mi zavzemamo za optimizem in sledimo optimističnim napovedim, saj le to ohranja upanje ter motivira za prihodnost. Vmes je, žal, prišlo tudi do medijskega obračunavanja s predstavniki nogometa, kar ni najboljša popotnica. Toda ostajamo optimisti glede nadaljevanja sezone, prilagodljivost ob solidarnosti bo edina pot. Naše stališče je, da sledimo navodilom Evropske nogometne zveze in načrtujemo aktivnosti za scenarij, da se bo sezona končala prej ali slej. O terminih in vseh konkretnih potezah pa bo odločalo vodstvo tekmovanja."

Sezona je prekinjena pred 26. krogom od skupno 36. Olimpija vodi s 50 točkami, po 45 jih imata Celje in Aluminij, 43 Maribor, 38 Mura, 29 Tabor Sežana, 28 Bravo, 27 Triglav, 26 Domžale, 10 pa Rudar Velenje.

Značke: nogomet, dp, koronavirus

Članki iz rubrike