Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

dm
dm
2 19.03.2020 11:18:46

Bo Pavlin novi športni direktor Maribora!? Dvomov ni več! Dobil je MAMLJIVO ponudbo, postal bo ...

Številni mariborski navijači so po odhodu Zlatka Zahovića ravno Mirana Pavlina, njegovega nekdanjega sodelavca v Ljudskem vrtu, videli v vlogi novega športnega direktorja vijoličastih. A do tega ne bo prišlo. Nekdaj odlični nogometaš bo namreč sprejel funkcijo v Nogometni zvezi Slovenije, in sicer bo postal direktor reprezentanc.

Zanimivo, kako hitro se stvari obračajo v nogometu. Miran Pavlin je, ko je deloval kot pomočnik Zlatku Zahoviću pri vodenju športnega dela Maribora, veljal za človeka, ki nima ravno pretiranega dela v Ljudskem vrtu. Mnogi so slabšalno trdili, da je ZZ Top svojega prijatelja v klub pripeljal le zato, da bi imel s kom igrati tenis. Šele takrat, ko je Pavlin odšel iz hrama mariborskega nogometa, so vijoličasti navijači uvideli, da je bil vse prej kot samo teniški partner Zahoviću. Da je bil za ustroj petnajstkratnih slovenskih državnih prvakov še kako pomemben. Praktično čez noč se je mnenje o Pavlinu v štajerski prestolnici spremenilo in ob Zahovićevem slovesu od Ljudskega vrta so navijači največkrat izgovorili prav ime in priimek nekdaj dolgoletnega slovenskega reprezentanta, ko so govorili o Zahovićevem nasledniku. V mestu ob Dravi so si zelo želeli, da bi se Pavlin vrnil pod Kalvarijo in prevzel izpraznjen položaj športnega direktorja kluba, vendar se njihove želje (vsaj za zdaj) ne bodo uresničile, visokorasli nekdanji vezist je namreč tik pred prevzemom nove funkcije.

Zapletov ni pričakovati
Danes bi se moral na Brdu pri Kranju sestati izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, ki bi moral razpravljati o številnih zelo pomembnih temah. Ena izmed točk dnevnega reda bi morala biti tudi Miran Pavlin, ki bi ga moral izvršni odbor potrditi v funkciji novega direktorja reprezentanc. Jasno, zaradi koronavirusa, ki je dodobra ohromil življenje po celotnem svetu, se člani izvršnega odbora ne bodo fizično dobili na Brdu pri Kranju, namesto tega bodo izpeljali korespondenčno sejo, na kateri bodo obdelali vse točke dnevnega reda, med drugim se bodo pogovarjali tudi o Pavlinu v vlogi novega direktorja reprezentanc. Vse odločitve izvršnega odbora bodo znane v petek do 10. ure, toda vsaj kar zadeva Pavlinovo usodo, večjih zapletov ni pričakovati. Po naših informacijah bo na današnji seji potrjen kot novi direktor reprezentanc, od 1. aprila naprej bo v delovnem razmerju z Nogometno zvezo Slovenije.

Pavlin je sicer po odhodu iz Ljudskega vrta v zadnjih mesecih deloval pri krovni evropski nogometni zvezi, na Uefi je bil zaposlen kot tehnični opazovalec na najrazličnejših tekmovanjih pod njenim okriljem. Hkrati se je, kot smo vam ekskluzivno razkrili pred točno štirimi meseci, lotil tudi pridobivanja magistrske izobrazbe. 'Executive Master for International Players' je Uefin program, ki se ga je Pavlin lotil skupaj z nekaj zares zelo zvenečimi imeni (Kaka, Didier Drogba, Andrej Aršavin, Julio Cesar, Florent Malouda, Emile Heskey, Danko Lazović). Magisterij za nogometaše bi se glasil prost prevod. Šolanje, ki poteka ciklično, bo še naprej nadaljeval, Uefino obleko pa bo do nadaljnjega slekel in si nadel obleko Nogometne zveze Slovenije. Nekdanja slovenska številka 11 se torej loteva novega funkcionarskega izziva. Izkušenj mu ne manjka, navsezadnje jih je, če govorimo samo o funkcionarskem delu, pridobival tako v Mariboru kot v Olimpiji in tudi Kopru, v zadnjih mesecih pa še na najbolj prestižnem naslovu, Uefi.

Značke: miran-pavlin, nzs

Članki iz rubrike