polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

jb
jb
0 19.03.2020 08:15:09

Verona je MESTO DUHOV! Boštjan CESAR o hudem POLICIJSKEM nadzoru: Na ulicah so trakovi, na vsakem koraku so ...

Martin Metelko
Italija je država, ki jo je izbruh virusa covid-19 med vsemi v Evropi najbolj prizadel. Je pa tudi država, v kateri si kruh služi malo morje slovenskih nogometašev. Med temi je dolgoletni slovenski reprezentant Boštjan Cesar, ki sicer ne domuje v nesrečni Lombardiji, toda tudi v Benečiji, kjer je njegov klub Chievo iz Verone, so razmere, kot pravi, alarmantne.

Na »škornju« je od izbruha epidemije dalje umrlo že več kot 2500 ljudi. Še posebej prizadeta je severna Italija, kjer je nastanjen tudi Cesar. Sicer ne v Lombardiji, toda Verona ni daleč stran. Dobrih 150 kilometrov ali dve uri z avtomobilom je od Milana do mesta Romea in Julije. Mesta, ki ga vsako leto obišče na milijone turistov. Toda teh zdaj ni več. 

»Zdi se, kot da v Veroni ni nikogar več. To je mesto duhov,« je z vse prej kot navdušenjem v glasu poudaril Boštjan Cesar, ki je v nadaljevanju temeljito opisal, kako so potekali njegovi zadnji dnevi. »Od torka, torej več kot teden dni, smo že doma. V ponedeljek, 9. marca, smo imeli še zadnjo tekmo. V torek je sledila regeneracija, potem pa so nas direktorji poklicali na sestanek, na katerem so bili tudi klubski zdravniki. Dobili smo napotke, kako naj si uredimo življenje, na kaj moramo paziti, kako se moramo obnašati. Poudarili so predvsem, da moramo biti ves čas doma in da se moramo tega striktno držati. Kot seveda veste, je položaj v Italiji res alarmanten. V zadnjih treh, štirih dneh je vse skupaj še posebej rigorozno. Sicer greš lahko ven, a le v izrednih primerih; če moraš, recimo, v trgovino ali v lekarno. Jaz grem sicer večkrat ven iz stanovanja, ker imam psa in ga moram odpeljati na kratek sprehod, ampak moram priznati, da taki trenutki niso prav nič prijetni. Ne samo da so ulice prazne, številne so tudi dejansko zaprte oziroma označene s posebnimi policijskimi trakovi, ki dajejo jasno vedeti, da se tja ne sme. Zaprti so tudi parki, igrišča za otroke. Ob reki se je prepovedano sprehajati. Ven grem dvakrat, morda trikrat, pa je vsakič znova zares strašno. Sploh zvečer, ko ne vidiš nikjer nikogar. Ne žive duše, še avtomobila ne. Samo policiste, ki pazijo, da ljudje spoštujejo navodila. Res imam občutek, kot da živim v mestu duhov.«

CELOTEN POGOVOR Z BOŠTJANOM CESARJEM SI PREBERITE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO PO ŠE POSEBEJ UGODNI CENI DOBITE TUDI NA SPLETU NA TRAFIKA24.SI. 

Članki iz rubrike