polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za sredo, 8. aprila

uros slak pl Reporter.si

Bodo tako kot v času osamosvajanja Slovenije, ko ...

zdravniki Svet24.si

Kdo so mladi zdravniki in zakaj gredo med ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Zakaj prvi "proti-korona" zakon še ne velja?

Muzej norosti 1 Odkrito.si

»Marsikoga so v norišnico spravili za nekaj dni,...

Cristian Baranašič Njena.si

Zmagovalec šova v solzah, umrla je njegova ...

STA
STA
1 16.03.2020 13:47:48

TUJI MEDIJI: Uefa razmišlja tudi o najbolj črnem scenariju! Če se sezona ne bo končala, bo PRVAK ...

Jurij Kodrun
Evropska nogometna zveza Uefa bo v torek opravila videokonferenco z vsemi 55 članicami in se z njimi pogovorila o aktualnih temah. Predlagala bo, da se evropsko prvenstvo prestavi na december ali poletje 2021, hkrati pa naj bi nacionalnim zvezam priporočila, da v primeru dokončne odpovedi prvenstev za prvaka razglasijo vodilno ekipo ta čas.

Vodilni možje Uefe z Aleksandrom Čeferinom na čelu imajo dve možnosti glede evropskega prvenstva, ki bi se moralo v dvanajstih državah začeti 12. junija. Ena je prestavitev na december letos, druga pa na podoben termin kot letos, vendar leta 2021.

Ob tem bo nacionalnim zvezam priporočila, da v luči enakopravnosti za prvaka razglasijo ekipo, ki je bila v času prekinitve na prvem mestu. Seveda ob predpostavki, da se prvenstvo ne bo nadaljevalo. Enako velja za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja oziroma v nižji ali višji rang tekmovanja.

Če bo to obveljalo, bo na primer v Sloveniji prvak Olimpija, v Italiji Juventus, v Španiji Barcelona, v Angliji Liverpool, v Nemčiji Bayern München, v Franciji PSG ...

Uefa je imela do zdaj v vsej svoji zgodovini le en tak primer; leta 1999, ko je bil predsednik Šved Lennart Johansson, je morala zaradi posredovanja Nata v Srbiji razglasiti prvaka. To je postal Partizan, ki je bil 12 krogov pred koncem na prvem mestu.

Značke: nogomet, koronavirus

Članki iz rubrike