sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

rb
rb
1 14.03.2020 12:41:34

V Sloveniji BLESTI, pri MATJAŽU KEKU ni dočakal priložnosti. So ostale ZAMERE?

Martin Metelko
Obetavni hrvaški napadalec si deli vrh lestvice strelcev v 1. SNL.

Nogometaši Celja v nadaljevanju prvenstva ne poznajo ovir. Rušijo vse pred seboj, po Mariboru med tednom pa je v zgodnjem nedeljskem popoldnevu njihovo moč občutil še Triglav – v kranjski mreži je odjeknila petarda. Kaj se je zgodilo z grofi, da so do prekinitve prvenstva tako zelo blesteli? To je vprašanje, ki si ga zastavlja marsikdo na sončni strani Alp. "Kaj se je zgodilo? Mislim, da nič posebnega. Preprosto se vidi, da smo ekipa, da smo pravšnja druščina, da dobro delujemo in se med seboj odlično razumemo. In nihče ne gleda le nase, pač pa so najpomembnejši interesi ekipe. Vsi smo se pripravljeni prilagoditi uspehu kolektiva. Pomagamo drug drugemu in menim, da je to naša največja prednost," pravi Dario Vizinger in priznava, da tako uspešnega niza ni pričakoval. "Popolnoma jasno je, da vsako tekmo začneš z namenom, da bi zmagal; nihče ne igra zato, da bi izgubil. Seveda za takšne dosežke potrebuješ tudi nekaj sreče, a je po drugi strani prav tako res, da jo je treba izzvati. Smo v obdobju, ko se nam tako rekoč vse izide, in močno upam, da bo trajalo čim dlje."

Napadalec celjskega prvoligaša se veseli tudi pogleda na vrh lestvice strelcev, ki si ga deli z Antejem Vukušićem. Oba sta dosegla 18 zadetkov, vendar ob tem ni nepomembno, da mladenič iz Nedelišča ne izvaja najstrožjih kazni. Boj za naziv strelskega kralja bo očitno napet vse do konca. "Bomo videli, kako se bo vse skupaj nadaljevalo; kakršnekoli napovedi so nehvaležne. Hitro se lahko spremeni marsikaj. Moje edino vodilo je, da razmišljam le o vsaki naslednji preizkušnji, na kateri lahko ekipi pomagam dosegati čim boljše rezultate. Vse drugo bo prišlo samo od sebe."

Glede na njegovo učinkovitost in igre, ki jih kaže, je pričakovati, da ponudbe močnejših in bogatejših klubov kar dežujejo. "Iskreno vam povem, da glede tega ne vem kaj prida, to je v domeni mojega zastopnika. Ker ne želim, da bi mi med sezono polnili glavo s takšnimi in drugačnimi zgodbami, obljubami ... Osredotočen hočem ostati le na svoje naloge. O nadaljevanju kariere bom razmišljal, ko bo prišel čas za to," je poudaril Dario Vizinger.

Celjani so se s pridnim nabiranjem točk zavihteli na drugo mesto na lestvici in zdaj kakopak ne morejo bežati od tega, da so se vključili v boj za naslov prvaka. "Drži, da bi težko bežali od tega. Prav gotovo je lepo, da se borimo za vrh, a se hkrati zavedamo, da je treba dobre rezultate potrjevati iz tekme v tekmo. Z nastalim položajem se ne smemo zadovoljiti. Nikakor ne. Če bi postali le malce lahkomiselni, bi hitro vse splavalo po vodi, in niti najmanjšega dvoma ni, da si tega ne smemo privoščiti. Želimo biti uspešni."

Dario Vizinger je pot na veliki oder iskal tudi v dresu Rijeke, vendar mu to ni uspelo; pri Matjažu Keku prave priložnosti ni dočakal. So zaradi tega morda ostale kakšne zamere? "Ne, ni jih. Absolutno ni nikakršnih zamer, po čem takem ni potrebe. Od Matjaža Keka sem se veliko naučil, obdobje na Reki je bilo dragocena izkušnja," je odvrnil 21-letni napadalec.

Članki iz rubrike